Riva får egen avdelning på museum vid Comosjön

Riva_Nytt_Museum
Med en speciell avdelning för ikoniska Riva hoppas International Museum of Vintage Boats locka entusiaster från hela världen.

Med en speciell avdelning för ikoniska Riva hoppas International Museum of Vintage Boats locka entusiaster från hela världen.

Sju av Rivas allra största klassiker visas nu på ett museum nära Comosjön. En sjö som för övrigt räknas som världens Riva-tätaste farvatten.

I sagda museum, International Museum of Vintage Boats, har det ikoniska båtmärket fått en egen avdelning dit Riva-entusiaster från hela världen kan få en nära inblick i båtarna och historien kring dem.

300 kvm

Den 300 kvadratmeter stora avdelningen är delvis designad av Rivas egna designers som har gjort allt för att återge båttillverkarens ”La Dolce Vita-storhetstid” på 60- och 70-talen då Riva Aquarama, Riva Ariston och Riva Florida var de mest prestigefyllda båtar man kunde tänka sig.

Givna på paradbryggorna

Då som nu är det riktiga statussymboler i hamnar som Port Hercules i Monaco likväl som på den franska rivieran med Cannes och St Tropez i spetsen.

 

Riva har i alla tider lockat skådespelare och kungligheter. På den vänstra bilden syns grundaren Carlo (ljusblå skjorta) och Prince Albert II of Monaco (mitten). Foto Monaco Boat Service och Lapkin/www.h2omark.com.

Sophia Loren, Brigitte Bardot…

På nättidningen Robb Report rapporterar man hur kungligheter som prins Rainier av Monaco och kung Hussein av Jordanien ägde Rivas. Likaså sågs filmstjärnor som Sophia Loren, Brigitte Bardot, Peter Sellers, Sean Connery och Rex Harrison glida rund i sina glänsande Riva-båtar i Medelhavet.

Skenar i pris

Idag är Riva-båtar i mahogny mycket eftertraktade samlarobjekt med värden som stiger stadigt. Enligt uppgift betingar klassikern Riva Aquarama ett värde på väl över 10 miljoner kronor och som säljare kan man räkna med bud från hela världen.

Se också:
Bengt bygger en egen Riva i garaget
Riva med V12 från Lamborghini
Riva – historien, myten, legenden