Utmaningen – bygg en båt på bara sextio minuter

Eller båt förresten? Kalla det flytetyg, skorv, jakt eller vad du vill. Poängen är att den ska flyta och kunna framdrivas med en person ombord. Hur skulle du göra?

Utmaningen_batbygge_pa_en_timme
Eller båt förresten? Kalla det flytetyg, skorv, jakt eller vad du vill. Poängen är att den ska kunna flyta och framdrivas med den person ombord. Hur skulle du göra?

Förutsättningarna: Starten går utanför ett byggvaruhus. Du har 5 000 kronor på fickan. Nu gäller det att inhandla som behövs för att du ska kunna bygga ditt flytetyg, din jakt, skorv eller båt. Och att göra det snabbt.

Mer från AYO Fishling:
Köpte husbåt genom Facebook – se härliga förvandlingen
Renovering – han köpte en livbåt till vrakpris
Från liv- till fiskebåt – extrem hemmarenovering

Klockan tickar och inom loppet av 15 minuter ska du ha betalat och passerar kassorna – varpå del två av utmaningen tar vid.

Mycket att tänka på

Är det ens möjligt? Räcker pengarna? Hur blir det med flytktaften? Stabiliteten? Hur löser man framdrivningen?

Förargade kunder

I fallet med Andrew Oswalt och de övriga något yviga herrarna på Youtube-kanalen AYO Fishing så tillkommer det ytterligare en utmaning. Kan de ens genomföra planen utan att bli utkastade från byggvaruhuset?

Uppgiften bygg en båt på en timme. Budget 5 000 kronor. Hur skulle du göra?

Del två av utmaningen handlar om själva bygget som ska klaras av inom en timme. Hur löser du det? Har du kunskapen och någon slags känsla för hållbarhet? Eller är du mer av en silvertejp-människa? När tiden är ute och båten är sjösatt finns inget utrymme för justeringar.

Kreativiteten flödar

Se videon där kreativiteten flödar och där viljan att lösa uppgiften är stor. Men där det ändå finns en del övrig att önska av slutresultaten.