Targa 41 – vässat skrov och höjd boendekomfort

Tystare gång, mer ljusinsläpp och högre boendekomfort. Det är en del av det som utlovas i nya Targa 41. Hamnen får ett snack med Botnia Marins vd Robert Carpelan under båtmässan i Düsseldorf.

Targa_41_inledningsbild
Nya Taga 41 ska fylla tomrummet mellan 37- och 44-fotare.

Informationen i pressmeddelandet är knapphändig. Klart är dock att Targa kommer med en ny modell som beräknas bli klar för leverans i augusti. En modell som ska fylla tomrummet mellan 37- och 44-fotare. Vidare talas den om bredare skjutdörrar mot akter- och sidodäcken och ett rejält fönstret i akterkabinen för bra ljusinsläpp.

Fler spaningar i Düsseldorf:
Trender i Düsseldorf – fylliga förskepp och stora fönster
Nimbus 465 Coupé – anrika märket satsar på trawler
Nimbus W11 – walkaround med sinne för sol och bad
Boot Düsseldorf – världens största båtmässa öppnar i helgen

Därtill har stora ansträngningar gjorts för att optimera skrovet med hjälp av simuleringsverktyg. Hamnen får ett snack med med Botnia Marins vd Robert Carpelan mitt under pågående båtmässa i Düsseldorf.

Så den har alltså ett nytt skrov?

– Ja, ett skrov som faktiskt blir fem centimeter bredare än skrovet på storasyster Targa 44 med allt vad det innebär av nya möjligheter. Nya Targa 41 är snarare en liten 44:a än en stor 37:a, säger Johan Carpelan, vd på Botnia Marin.

Nya Targa 41 blir inte den längsta, men väl den bredaste modellen hittills, Botnia Marins vd Robert Carpelan.

 

Fler nyheter?

– Ja, en hel del faktiskt. Bland annat har jobbat med motorrummet för att minska ljudnivån, inte minst i akterkabinen, så mycket som möjligt. Sedan har vi optimerat planlösningen invändigt för att ge mesta möjliga utrymme. Något som jag både hoppas och tror att kunderna ska gilla.

Många möjligheter

I övrigt kommer nya Targa 41 till en hög grad anpassas till kundens behov gällande allt från olika interiörteman, skrovfärger och utvändigt möblemang.

– Med tilläggsutrustning och individuella val garanteras att olika användningsbehov och personliga val kan uppfyllas. Vi är säkra på att det klassiska Targa-utseendet och funktionerna i kombination med en skonsam modernisering kommer att tilltala en bred publik, avslutar Robert Carpelan.

Upp till 42 knop

Targa 41 bestyckas med 2 x Volvo Penta D6 eller 2 X IPS600 på ända upp till 960 hk. Beräknad toppfart 37-42 knop. Marschfart 32–35 knop. Mått 13,75 x 4,00 meter. Vikt ca 10 000 kg. Premiär i augusti.