Nimbus W11 – walkaround med sinne för sol och bad

Nimbus_W11_inledningsbild
Nya Nimbus W11 lanseras i höst.

Frågan var inte om ytterligare en variant i Nimbus 11-serie skulle komma – utan när. Svaret är i snart. Hamnen noterar en tydlig dragning till sol och bad.

Som namnet antyder så är det en walkaround med lagom balans mellan invändiga och utvändiga utrymmen även om det kanske är gällande det senare som båten utmärker sig mest. Enligt Nimbus nya inslagna båtart ska båten funka för en internationell marknad och inte minst i trakterna kring medelhavet.

Se också:
Test: Nimbus W9 – mitt i prick!
Nimbus C11 – en allväderspjäs i finkläder
Nimbus T11 – första intrycken från premiären

Därav stort fikus på finnesser som utfällbara fribord, sänkbar (extratillbehör) badbrygga breda gångbord. Solbäddar både bak och fram. Det råder med andra ord inga tvivel om att detta är en riktig solkensracer.

Upp till 2 x 400 hk !

På samma tema ser man också till att den kan får rejält bestyckad. Eller vad sägs om upp till 2 x 400 hk där bak? Exakt vad det ger i toppfart är ännu inte klart men som Hamnen tidigare har konstaterat så har skrovet allt av bärighet, stabilitet och styrka för att klara höga farter med bibehållen värdighet.

Utfällbara skrovsidor syns på allt fler båtar – inte minst på den pågående båtmässan i Düsseldorf. 

Ingen planingströskel

Till det ovan sagda kommer en minimal, för att inte säga obefintlig, planingströskel och en anfallsvinkel som sällan eller aldrig behöver korrigeras med varesig trimplan eller trim-finktion.

Sovplatser för fyra

Invändigt finns det som man kan förvänta sig av emn weekender – toalettutrymme, 2 + 2 kojplatser och gott om ljudsinsläpp och förvaring.

Nya Nimbus W11 är klar för leverans till hösten.

Gillar sol och bad

Men återigen det är när man ankrar upp och fäller ut allt av fribord, solbäddar, bardbrygga och andra klassiska sol- och bad tillbehör som nya Nimbus W11 verkar lysa som allra mest.

Första leveranserna beräknas till i höst.