Solcellsdriven husbåt – när havsnära boende inte är gott nog

Då och då händer det att vi stöter på ett flytetyg som får oss att haja till. Som i fallet med detta solcellsdrivna flytande hotellrum. Se videon.

Husbat-solcell
Havsnära boende är en sak och nästa steg är att bo på sjön.

Platsen är Karibien och tur är väl det. I annat fall hade det varit svårt att få denna storslagna husbåt att klara framdrivningen och som hushållselen dygnet och året runt på solceller allena. Vi tar rygg på Adventureman Dan när han synar varje vrå och utrymme på detta flytetyg som också hyrs ut som ett annorlunda boende.

Se också:
Husdröm för skärgårdsälskaren – vattenvilla mitt i Stockholm
Husbåt – enrummare med 360 graders havsutsikt…
Tema udda flytetyg – uppblåsbar husbåt i närbild

Vi snackar sålunda om två sovrum, ett badrum (som är uppdelat i duschrum och toalettutrymme), tvättstuga, kök, en jättelik veranda och en lika stor takterrass. Men också om en balkong och därtill en liten RIB som ingår i hyran.

Två sovrum, ett badrum en jättelik veranda och en lika stor takterrass. Men vänta – det finns mer. Se videon!

Till detta kommer också frestande finesser som glasgolv (för fiskspaning) samt en särdeles lättillgänglig badbrygga för ett dopp i blå – eller i det turkosa som det handlar om i detta fall.

250 dollar per dygn

Detta boende kan hyras från 270 dollar och uppåt beroende på säsong och för pengarna får man mer än bara ett havsnära boende.

Se videon!