Husdröm för skärgårdsälskaren – vattenvilla mitt i Stockholm

Är du på jakt efter ett flytande hem mitt i Stockholm? Då kan detta vara något för dig. Ev Vattenvilla på Pampas Marina med allt man kan önska sig!

Den som är på jakt efter ett spektakulärt boende mitt i Stockholm behöver inte leta längre. Nu säljs nämligen en av de så kallade Vattenvillorna i Pampas Marina. Här bjuds det på fem rum och kök, 145 kvadratmeter och soldäck i plural.

Från uteplatsen är det aldrig långt till båten och morgondoppet kunde inte ha varit mindre omständigt.

Men trots detta drar vattenvillan inte ner på bekvämligheter som man förknippar med ett vanligt hus ståendes på land. Här finns tvättstuga, centraldammsugare och dessutom golvvärme i samtliga rum att slå på när vintern kommer. Huset har dessutom ett integrerat ljudsystem som kan komma väl till pass under varma sommarkvällar eller extravaganta middagsbjudningar.

Läs även:
Husdröm för skärgårdsälskaren – här får du ön på köpet
33 miljoner – ikoniska villan vid Baggensstäket är till salu

På överplan kan man ta glasdörrarna ut på ett av de två övre soldäck. Här möts vi av bubbelpool, loungemöbler och grill med matplats. Allt med slående utsikt över Mälaren.

Med sina tre våningsplan är det gott om plats ombord på Vattenvillan.

Ett sällsynt tillfälle

Pampas Marina får dagligen förfrågningar av folk som vill bosätta sig i hamnen. Tyvärr blir svaret alltid ett nej. De husbåtar och vattenvillor som idag ligger där är inritade i stadsplanen och fler husbåtar får inte förtöjas i marinan.

Pampas själva säger att det för närvarande enda sättet att få en av de åtråvärda platserna är att köpa en av villorna eller båtarna som redan ligger där. Att ställa sig i köplats är nämligen inte ett alternativ.

Vad kostar då ett liv på vattnet? 

För själva villan får man betala 12 500 000 kronor. Utöver detta tillkommer bland annat kostnaden för boendeplats på 5547 kronor per månad. Ett högt pris att betala? Avgör själv, nu ligger villan tillsalu hos fastighetsmäklaren Edward Partners!