Seglare och hund hittade vid liv efter månader till sjöss

En närmast filmisk berättelse från Stilla havet. Tim Shaddock och hunden Bella räddades mirakulöst efter att ha drivit runt i över två månader.

shaddock-tim-stilla-havet
Några vekor in i resan över Stilla havet blev Tim Shaddock av med all elektronik efter en storm. Sedan drev han och hunden Bella runt i över två månader.

Redan i april kastade den australiensiska ensamseglaren Tim Shaddock loss från La Paz i Mexiko. Han påbörjade då sin långväga resa över Stilla havet. Kursen sattes mot Franska Polynesien och med ombord fanns Tims trogna följeslagare hunden Bella.

I början var det mesta frid och fröjd men efter ett par veckor till sjöss fann sig Tim och hunden Bella plötsligt i en storm. En storm som skulle vända lyckan till något annat.

All elektronik slogs ut och Tim började driva runt planlöst på världens största hav.

Det var tills i förra veckan. Efter över två månader hittades segelbåten av en slump av en räddningshelikopter utanför den mexikanska kusten. Både Tim Shaddock och hunden Bella fanns ombord och var vid liv.

– Jag har gått igenom en mycket svår prövning till sjöss, säger Tim Shaddock i ett videoklipp till den australiensiska tv-kanalen 9News.

Mår förhållandevis bra men har saknat god mat

Skägget hade fått växa och såväl Tim som hunden Bella hade magrat av rejält sedan de satte ut från La Paz i april. Ändå var de vid gott mod när de hittades.

Läs även:
Storvarvet återkallar båtar – felmontering sänkte segelbåt
Video – kavalkad av dyrköpta lärdomar till sjöss
Ola och Jon räddades med helikopter under Gotland Runt

– Jag behöver bara vila och äta god mat eftersom jag har varit på havet så pass länge. I övrigt mår jag bra.

Enligt tidningen The Daily Mail ska Tim och Bella ha överlevt på insamlat regnvatten och rå fisk som de fångat från båten under sina två månader efter att elektroniken slagits ut. Mirakulöst nog hade den australiensiske ensamseglaren inte heller drabbats av någon allvarlig skada eller sjukdom under sina månader ensam till havs.