Provåk världens snabbaste elbåt på Hamnens Elsbåtsmässa

Goldfish-evoy-x9-hamnen-electric-boat-show-2023
Under Hamnen Electric Boat Show på Gåshaga marina 30 september till 1 oktober får man som besökare chans att åka med en Goldfish X9 utrustade med Evoys Hurricane 400+. Ett kraftpaket som blir världens snabbaste eldrivna produktionsbåt.

Rubriken är en sanning med modifikation. Goldfish X9 utrustad med Evoys Hurricane 400+ är i alla fall världens snabbaste eldrivna produktionsbåt. Vad det däremot inte råder några tvivel om är att den är på plats under Elbåtsmässan!

Vi har imponerats och skrivit om den tidigare. Den eldrivna fartraketen från Norge – Goldfish X9 utrustad med Evoys ”Hurricane 400+”-motorer.

Den norska duon har länge haft siktet inställt på en så effektiv eldriven höghastighetsbåt som möjligt. Med en vikt på 2 700 kilogram, där drivlina och batterier utgör en dryg tredjedel, är båten en hastighetsmaskin av fullblodskaraktär. För att sätta det i kontext så motsvarar vikten ungefär en motor med samma antal hästkrafter plus en full tank med diesel.

Anmäl dig till Elbåtsmässan – Sveriges enda helt elektrifierade båtmässa med provåkning, expertpaneler och det senaste branschen har att erbjuda – här!

Gästar Hamnens Elbåtsmässa

Nu kommer detta kraftpaket till Hamnens Elbåtsmässa under helgen 30 september till 1 oktober.

– Det är glädjande att andra tar initiativ för att visa möjligheten med eldrift för båtar. Det är initiativ som vi vill stötta. Vi ser fram emot att delta på mässan, säger Leif Stavøstrand, medgrundare och vd för Evoy.

Kommer de som deltar på mässan att kunna få ta en provtur i denna eldrivna fartraket?

– Ja det har vi tänkt oss, säger Leif Stavøstrand och fortsätter:

– Fast det mest extrema med båten är inte toppfarten. Många båtar skulle kunna komma upp i liknande hastigheter. Vad som snarare är anmärkningsvärt är att den accelererar från 0 till 50 knop på 10 sekunder.

Världens snabbaste eldrivna produktionsbåt

Även om det än så länge är svårt att mäta sig med Vision Marine Technologies, Sean Torrente Racing och svenska Mannerfelt design team nysatta rekord är kombinationen Evoy och Goldfish en spännande båt.

– Såvitt vi vet så är detta världens snabbaste eldrivna produktionsbåt, säger Leif Stavstrand.