Mardrömssegling för Sailing la Vagabonde med nya trimaranen

Den som väntar på något gott, väntar aldrig för länge. Efter en lång väntan har världens största seglingskanal på Youtube äntligen fått ge sig ut med sin splitternya trimaran – en Rapido 60. Men första seglingen blev inte riktigt som man först hade tänkt sig. 

Sailing la Vagabonde fick onekligen en mardrömssegling med sin nya trimaran.

Sailing la Vagabonde – namnet på Youtubekanalen som inspirerat otaliga att kasta loss och för än fler blivit en fast hållpunkt i veckan. Paret Riley Whitelum och Elayna Carausu har efter en lång väntan äntligen fått, tillsammans med sönerna Lenny och Darwin, flytta ombord på sin nya trimaran. En toppmodern Rapio 60.

Men till havs går sällan saker och ting som från början tänkt sig.

Läs även:
Sailing la Vagabonde – premiär med nya 60-fotstrimaranen
Kända långseglarna testar James Bonds ikoniska båt

Förutsättningarna för den seglande småbarnsfamiljen var kanske inte på topp. Med visumstrul, sjuka barn och en tyfon som lurar bakom bukten var Sailing la Vagabondes så kallade shakedown sail som upplagd för motgångar. Kanske hade det varit klokare att vänta med avfärd. Men en sådan försening skulle också riskera att ställa till det ytterligare med visum och utresetillstånd från Vietnam. Ett land känt för sin högst svårnavigerade byråkrati.

Väl till sjöss var sjösjukan ett faktum. Inte blev det hellre bättre när stormfocken gick itu efter att ha slitit sig från sin infästning.

Nej, en mardrömssegling som denna kan inte sammanfattas i ord. Se därför det förlängda avsnittet som nyligen släpptes på Youtube.