Kända långseglarna testar James Bonds ikoniska båt

James Bond i all ära. Men frågan är om inte hans båt, en Spirit 46 i filmen ”No Time To Die” smäller ännu högre. Här i närbild när världens största seglande Youtube-kanal bjuds på en testsegling.

Sailing_La_Vagabonde_Bondbat
James Bond i all ära men frågan är om hans båt, en Spirit 54 i ”No Time To Die” smäller ännu högre. Här i närbild när Youtube-kanalen Sailing La Vagabonde bjuds ombord.

Hamnen har zoomat in Sailing La Vagabondes deras båtliv och leverne många gånger. Inte minst när de, såsom av en händelse, stötte på den svenske seglarlegenden Sven Yrvind på Azorerna. Eller när de gav Greta Thunberg lift över Atlanten för hennes deltagande i klimattoppmötet COP25 i Madrid den 2–13 december 2019.

Se också:
Här är Bonds nya segelbåt!
Spirit 35 Foiler – eldriven klassisk träbåtsracer på bärplan

Nu när det dags igen och den här gången har de tagit sig till engelska Ipswich och floden Orwells mynning i Nordsjön med ett mål i sikte. Att besöka Spirit Yachts och segla samma sagolikt vackra 46-fotare som Daniel Craig rattar i Bond-filmen No Time To Die.

Sagolika moderna klassiker

Men först en rundvandring på detta stolta varv som har ett välförtjänt rykte om sig att bygga särdeles vackra moderna klassiker i trä/epoxi. Enkelt beskrivet går det ut på att träet vacuumsugs fast på plastunderlaget varpå man lägger flera lager epoxi ovanpå materialet som sedan putsas till en mycket jämn och fin yta.

Resultatet blir en båt som inte bara ser ut som en klassik träbåt utan som dessutom blir lätt och stark utan som också är lätt att vårda och underhålla.

Segla som 007

Allt sammantaget blir detta ett besök att minnas. För hantverkets skull. Men också för känslan att ratta samma båt som självaste James Bond.

Se videon!