Jon Olsson på styva linan – testar eldriven surfbräda i iskallt vatten

Långhelg, sol och första riktiga värmen på hela året. Vad då göra om man råkar vara före detta skidess med mångmiljonbelopp på banken? Dra ut i skärgården såklart! Vi tar som flera gånger förr rygg på Jon Olssons galna upptåg.

Jon Olsson tar en bräda från Awake Electric Surfboards på en tur i hans senaste vlogg från vattnet.

Han livsstil fascinerar många. Med dyra bilar, stora hus och (kanske mest intressant för oss här på Skippo) snabba båtar gör han inte bara succé i skidbackar utan även i sociala medier.

Nej det är inte första gången som vi skriver om skidesset Jon Olsson. Det är sannolikt inte heller den sista då han har förmågan att hela tiden hitta på ny underhållning på nya flytetyg – eller sattyg om man så vill.

Testar svensk elsurfbräda från Awake – i iskallt vatten

Det senaste stolleprovet var att ge sig ge sig ut på en eldriven bräda i maj utan vare sig våt- eller torrdräkt. Klart är dock att takterna sitter i oavsett det gäller skidor eller fruset eller flytande vatten.

Spola fram till 6.30 i videon för att komma rakt in i vattensportsdelen.

Inte ombord på sitt sedvanliga skrytbygge

Den som följt oss på Skippo under en tid har säkerligen sett det vi tidigare skrivit om Jon Olsson och hans intresse för båtar. Inte minst om den specialbyggda RIB som är god för lite drygt 104 knop men dessutom är utrustad med en hybridlina för knäpptyst framdrift i låga farter.

Inte heller har man missat när samme man i vintras råkade ut för ett missöde i Hammarbyslussen.

Men denna gång är han inte ute med sin värstingbåt. Istället tycks han ihop med influencern Benjamin Ortega ha hyrt in sig på lyxjakten Black Pearl. En Sunseeker 84:a med det mesta som man kan önska ombord.