Här kraschar skidesset sitt skrytbygge i Hammarbyslussen

När Jon Olsson fick soppatorsk på väg till Gotland hade han onekligen sig själv att skylla. Men vem gjorde fel denna gång? Här kraschar skidesset sin miljonbåt i Hammarbyslussen.

Här kraschar skidesset sin miljonbåt i Hammarbyslussen

Namnet Jon Olsson är ett som ofta väcker intresse. Det gamla skidesset som gjort stjärnkarriär på Youtube lever ett liv som de flesta knappt vågat drömma om med flådiga hus, snabba bilar och extrema båtar. De sistnämnda är något som vi här på Hamnen skrivit om flera gånger tidigare.

Och nu så igen.

Denna gång tog allt sin början när det var dags att ta extrembygget Bernico 52R Hybrid till Västerås för vinterförvaring. En tur som fordrar en sluss in i Mälaren.

Olsson gav sig iväg med entourage och kameraman för att samtidigt spela in en vlog till sin youtubekanal. Men under färden in i Mälaren stötte han på problem, närmre bestämt vid Hammarbyslussen.

Efter att det unika kolfiberbygget glidit in i slussen börjar vattnet strömma snabbt och Jon ihop med resten av besättningen tas på sängen. Tampar och fendertar låg i stuven och stämningen blir allt mer hektisk när det forsande vattnet trycker stäven in mot slussväggen med en ljudlig smäll.

Att inte fler svordomar och kraftuttryck yttrades är beundransvärt. Men å andra sidan kan lite smart redigering och postproduktion göra underverk.

I smällen tar båten dessutom skada och tappar ett stycke kolfibertrim, sannolikt något som kommer att åtgärdas under vintervilan i Västerås.

Frågan kvarstår dock, släppte slussvakten på vattnet för fort eller var skidesset och hans vänner bara dåligt förberedda?