Skippo testar

Awake – vi testar svenska elsurfbrädan!

Den är snudd på ljudlös, accelererar till 30 knop på fyra sekunder och svänger som en snowboard. Otroligt kul! Men det finns en hake.

På pappret är svenska Awakes brädor de ultimata vattensportverktygen för dem som inte vill lära sig att kitesurfa eller vindsurfa. Eller som inte har tålamod att vänta på vinden.

Men det kan också vara ett alternativ för alla som älskar att köra ståmaskin – jetski som många kallar det – eller som gillar vattenskoter men som vill ha något modernare, mer miljösmart och med större utmaning.

Personligen så tycker jag att de flesta vattensportgrenar har sin charm och har testat det mesta. Jag brinner lite extra för vindsurfing med fart som fokus och har också kört min beskärda del vattenskoter och därtill deltagit i SM i jetski, även om jag bara hade ett par dagars nybörjarträning inför och slutade näst sist.

Många utövare kör bara runt sin lyxjakt. Jag skulle vilja ta den på riktiga äventyr.

Vind- och eldrivna mojänger ligger högst på min lista. Jag hoppas att eldriften ska kunna matcha bensinslukarna och jag har med stor förväntan sett fram emot ett test av just Awakes elbräda då den sägs vara elbrädvärldens premiumprodukt.

Se när Awakes vd, grundare och uppfinnare förklarar hur Awakes speciella jetdrift fungerar. 

Med det sagt så går jag in för att testa Awakes båda modeller med så objektiva ögon som möjligt, och i videon ovan får ni veta om den är något att ha!