Jon Olssons RIB med 3100 hk – äntligen dags för provkörning!

Efter fyra års passionerat båtbygge är det så äntligen dags att släppa de 3 100 hästkrafterna fria i Jon Olssons extrema kolfiberracer som är god för över 100 knop. Se videon!

Jon_RIB_52R_Hybrid_1
Jon Olsson har styrt bygget av sin båt exakt dit han vill. Nu dags för testkörning.

Det har varit en lång resa av hårt jobb, nörderi och passion. Men så är stunden äntligen kommen då det är dags att ta ut monstret på en testrunda.

Som Hamnen rapporterade så sent som igår handlar det om Jon Olssons alldeles speciella kolfiber-RIB som är god för över 100 knop med sina 2 x 1 550 hk.

Extrem på alla sätt

På det hela taget är detta ett specialbygge gällande allt där den forna skidkungen har styrt och ställt under processen med järnhand. Allt för att få båten exakt som han vill.

Ambitionen var att skapa en riktig fartbåt som också är bekväm att vistas ombord på.

Viktigast har varit att skapa en riktig fartbåt som inte är helt igenom usel när det gäller komforten såsom brukligt är med fartbåtar. Tvärt om ska man vill vara ombord på ofta, mycket och länge. En svårknäckt nöt, vet alla, som har försökt möblera en muskelbåt. Lite som att försöka skapa hög komfort i baksätet på en sportbil.

Små frågetecken

Likväl har Jon och hans team lyckats få till såväl utfällbara bord, sköna dynor samt solplatser, för att nämna en del. Dock inte utan prut. Bland annat undrar vi hur ljudnivån blir inne i hytten med det långa taket. Vidare skulle man önska mer av utsikten när man sätter sig till bords för att äta.

Oavsett vad så är detta en racer som inte skäms för sig. Här visar den vad den går för och varför inte passa på att visa musklerna för ett av fartygen som deltog i militärövningen Baltorps 22?

Lyx på alla fronter

För er som gillar lyxvillor, lyxbilar och allt annat som hör till när ett svenskt par flyttar till Marbella och lever livet kan med fördel börja följa Jon Olsson på Youtube.

Häng med!