Följ spänningen när SailGP gästar Abu Dhabi i helgen

När SailGP och några av världens främsta seglare denna gång gästar Abu Dhabi är det upp till bevis. Inte minst för Giles Scott som tagit över efter veteranen Ben Ainslie. Här kan du följa seglingarna live under såväl lördag som söndag.

Tävlingarna i helgen blir första gången som SailGP-cirkusen gästar Förenta Arabemiratens huvudstad Abu Dhabi. Foto: SailGP

När vi sist gjorde ett nedslag i SailGP-seglingarna var det kanske mer spännande en någonsin. Ett finalrace som med all rätt kan kallas sekunddrama. Nu är det dags för nästa deltävling och denna gång gästar några av världens främsta seglare vattnen utanför Abu Dhabi i Förenta Arabemiraten.

Seglingarna i helgen blir också de första sedan veteranen Ben Ainslie klev ner från rollen som skeppare ombord på Emirates GBR. Ett ämne som definitivt inte glömdes bort under fredagens presskonferensen inför tävlingarna i Abu Dhabi.

– Det är inte så att varken Ben Ainslie eller Jimmy Spithill (det amerikanske lagets före detta skeppare reds. anm) blev utslängda på grund av prestationer. De båda var och är fortfarande två av världens bästa seglare, sade Tom Slingsby, skeppare i det australiensiska och nu mer nestor bland de deltagande seglarna.

Läs även:
SailGP: Ben Ainslie kliver av som skeppare för Emirates GBR
Dramatik i SailGP – här kollapsar riggen strax efter målgång

Han hade även skarpa uppmaningar till den yngre generationen som nu ska fylla såväl Spithills som Ainslies skor.

– Jimmy och Ben är båda i 40-årsåldern och vann fortfarande seglingar regelbundet. Nu är det dags för er, den nya generationen – varav många av er inte ens vunnit ett event ännu, att sättas på prov. Vill man visa att man är i världseliten gäller det att slå ut oss äldre först.

Uppmaningen togs på rätt sätt från resterande skeppare och Erik Heil, skeppare för jumbolaget Tyskland, lovade att han skulle utmana den dominerande Slingsby.

Se alla seglingar direkt i telefon, dator eller surfplatta

Under de senaste åren har SailGP vuxit till att bli ett fenomen med stadigt ökande tittarsiffror. Kanske beror detta på att alla kappseglingar sänds via organisationens Youtube-kanal.

Seglingarna i Abu Dhabi som går av stapeln på lördagsförmiddagen är inget undantag och går att se genom att klicka igång spelarna nedan.

Lördag 13/1 med start klockan 11.00

Söndag 14/1 med start klockan 10.50