De flyttade ombord på sin motorbåt när barnen flugit ut

Man kan förstås spinna på som vanligt med samma boende, lån, grannar, amorteringar och vanor som man alltid har haft. Eller så kan man bryta upp och flytta ombord för gott. Se videon!

Bo_pa_motorbat_pa_heltid
När barnen flyttade hemifrån såg Andrea och Tom sin chans att flytta ombord för gott. YouTube-kanalen Tiny Home Tours besöker.

Det måste förstås inte vara en Trawler – även om just denna typ av båt har sina klara fördelar när det gäller utrymme, komfort, bränsleekonomi och litet sävliga (läs trygga) uppförande på havet.

Se också:
Per sålde allt och flyttade in i en Princess 65
Erika sålde allt och flyttade ombord på en Princess 65
Anna flyttar ombord på heltid!
Per flyttade ombord – så gick det sedan
Billigt ungdomsboende mitt i city!

Det viktiga är att båten är anpassad för ett heltidsboende ombord. Det handlar om allt från stora till små lösningar som underlättar vardagen och som måste fungera om tillvaron ska vara bekväm i längden.

När barnen flyttade hemifrån såg Andrea och Tom sin chans att flytta ombord för gott. Se videon från Tiny Home Tours.

I klartext gäller det att skapa rymd, luft, ljus, stuvutrymmen, svängrum och mycket annat praktiskt som man annars skulle sakna från boendet uppe på torra land.

Här träffar vi äkta makarna Tom and Andrea vars barn är utflugna och som uppenbarligen har hittat rätt. Båten är en sällsynt välhållen DeFever 44 Trawler från 1988 och vi får inte bara en rundvandring utan också en tankeställare om vad som är möjligt att göra på ålderns höst.

Häng med!