BILDEXTRA: Mullrande motorbåtsfest i Örlogsstaden Poker Run

Sol, bad och en lugn dag på sjön – alls icke! När Örlogsstaden Poker Run ägde rum i Karlskrona fick det stillsamma ölivet ett besök av några dussin mullrande jänkare. I rasande fart tog de skärgården med storm!

Poker Run – en lektion i muskelbåtar mitt i världsarvet. Foto: J.AnderssonPhotography

Mullrande muskelbåtar i mängder – så kan den gångna helgen i Karlskrona summeras. Efter ett Poker Run i Åhus sattes kursen för det tjugotal båtar som deltagit mot Blekinge och nästa stopp på kalendern – Örlogsstaden Poker Run. Och vilken succé det blev.

Konceptet med Poker Run är ganska enkelt. De deltagande båtarna tar sig längsmed en förutbestämd rutt med fem stopp på vägen. Vid vardera stopp dras ett kort med vilka vardera båt ska skaffa sig den bästa pokerhanden som de bara kan. När alla gått i mål bestäms vinnaren utefter den bästa handen. Allt i gott samkväm, middag och festligheter.

Visst finns det de som kallar spektaklet för slöseri och en miljömässig mardröm. Med tanke på hur mycket bränsle som går åt kanske det är bäst att inte mäta miles per gallon utan snarare smiles per gallon.

Men nu – till bilderna!

Foto: Foto: J.AnderssonPhotography & Pär Håkansson

Läs även:
Poker Run – här är sommarens hetaste motormöten
Powerboat Weekend – stor träff för muskelbåtar nu i helgen
Fjordling Poker Run – stilstudie i vackra gånglägen