Allt för Sjön – detta får du inte missa på årets mässa!

Årets program på båtmässan i Stockholm bjuder på något för alla – oavsett om man är ute efter stora eller små båtar – eller bara upplevelser.
Vi listar några höjdpunkter från mässtidningen!

Allt_for_sjon_batmassa
Stockholmsmässan ska säljas och byggnaden rivas. Något som i klartext innebär att båtmässan Allt för sjön, så som vi känner den, går i granven.

Den 7  mars och båtmässan Allt för Sjön närmar sig med stormsteg. Med ett fullspäckat program och flertalet nyheter är det mycket som lockar till Stockholmsmässans golv under helgerna två.

Vi har tagit en titt i mässtidningen för att ge alla er premiärer och höjdpunkter som man bara inte får missa vid ett besök i Älvsjö.

Alukin Ocean Air 8 – skrovet med luftkudde

Alukin-Oceanair-8
En enskrovsbåt fram, en katamaran i bak, en klaff som stänger till utrymmet mellan skroven samt en fläkt som fyller detsamma med luft. Det är nya Alukin Ocean Air 8.

Ni har läst om den tidigare här på Hamnen. En plåtbåt med luftkudde för att optimera gång och kraftigt dra ner bränsleåtgången. I alla fall om man får tro numer Nimbusägda Alukin. Vi tog en närmre titt under båtmässan i Düsseldorf men nu får även den svenska publiken en chans att se vad som kan vara en del av lösningen i att få in eldrift på båtmarknaden.

Axopar 29 XC – uppföljningen till en succé

Hyttbåten Axopar 29 XC kör snabbt i höga vågor.
Axopar 29 XC är uppföljaren till succén Axopar 28.

Har den omåttligt populära och trendsättande Axopar 28:an gjort sitt? Är tronföljden bestämd och heter den nya regenten Axopar 29 XC? I Helsingfors skapade vi oss en uppfattning och nu kan du göra detsamma. I samma anda som vid lanseringen av föregångaren för 10 år sedan ligger principen om prispress kvar.

Ett fullspäckat scenprogram

Sven Yrvind bygger för fullt i sin verkstad i Västervik och har nya äventyr att berätta om.

Ingen vila och ingen ro – besöker man Allt för Sjön och spatserar förbi Marina Scenen i A-hallen är det lätt att fastna. Där avhandlas allt från veteranbåtarnas värld till upplevelser i Östersjön och på besök kommer även fjolårets favorit Sven Yrvind.

Innovationstätt bland montrarna

Hållbara alternativ, nya sinnrika designer i moderna material, hybridteknik och autonomi. Ord som i mångt och mycket kan låta som floskler men som med ett rågat mått kunskap och tekniska lösningar ska göra båtlivet än mer njutbart.

Sist men inte minst – något för alla seglingsfantaster

Arcona 50 – största båten under Allt för Sjön 2024
Arcona 50 lär bli ett riktigt dragplåster för alla seglingsfantaster.

Den är svensk, den är prisad – det är splitternya Arcona 50. Båten som tagit mässorna med storm och den största modell som ställs ut på Allt för Sjön under många års tid. När Niels Jeppesen tog med sig det mesta av det bästa och gav en ny look åt Arcona och deras flaggskepp susade succéns vindar i luften.

Redan nu kan du få en smygtitt genom att kolla på vårt reportage från mässan i Düsseldorf.

..och mycket, mycket mer!

Vi hade kunnat fortsätta i en evighet men någonstans måste det ta stopp. Vill du däremot muddra vidare så hittar du Allt för Sjöns mässtidning här!