Upptäcktsresan Gotland – äventyr med trailerbar båt

Upptacktsresan_Gotland
Bil + trailer + liten båt om man vill upptäcka Gotlands outforskade områden.

Dag 1. Bil + trailer + liten båt. Det är grundingredienserna som ska visa sig vara, om det går som vi hoppas, det bästa sättet att upptäcka Gotland med. Häng på!

Slipp den jobbiga överfarten i egen båt. Slipp trängseln i gästhamnarna. Nå de allra mest svårtillgängliga ställena. Ha tillgång till hela kusten samt ön i övrigt. Det är själva idén och nu är frågan:

Är denna idé lika genial som den låter?

– Än så länge går det som tänkt men vi är bara på första dagen av fyra under denna upptäcktsresa, säger Gustav Morin.

Se alla videor från Upptäcktsresan Gotland
Dag 1: Upptäcktsresan Gotland – vackert så att man kräks
Dag 2: Vi upptäcker Fårös okända skatter med en liten motorbåt
Dag 3: Med egen liten båt till Stora Karlsö och Grå gåsen
Dag 4: Med liten trailerbar båt på Gotland – ett mäktigt avslut

Vilka fler är inblandade i stolleprovet?

– Det är Claes Olivecrona och idag tv-profilen, seglaren och båtmänniskan Johnie Krigström som är född och uppvuxen på ön.

Se också:
Vi kör Gotland Runt på 24 h och upptäcker allt längs vägen. 

Vad har ni hunnit med hittills?

– Vi har kört av färjan i Visby, fortsatt med bilen med lillbåten på släp upp till Själsö hamn. Där drog vi lott om vem som skulle fortsätta köra bil till Lickershamn. Jag vann.

Vad vann du?

– Jag vann äran att få ta båten istället för Claes gamla Land Rover, vilket inte vill säga lite. Det blev en fantastisk resa i solnedgången i lagom mycket sjö och lagom…

Ja?

– Ja det var lagom på många sätt men så är det också njutbart att åka på så öppet vatten med en så liten båt. En bra början.

Vad är det för båt?

– Det är en Capelli 430 Tempest med en 30-hästare där bak som redan har visat sig vara fantastisk för ändamålet. Lätt att sjösätta, torrsätta och traila men också precis så härligt stabil som RIB:ar kan vara. Sedan, hör och häpna, räcker 30 hästkrafter alldeles utmärkt med två personer ombord.

Första dagen på Upptäcktsresan till Gotland med en liten trailerbar båt träffar vi lokala profilen och båtmänniskan Johnie Krigström som ger oss sina bästa tips om var vi bör åka och vad vi inte får missa.

Och vad är planen nu?

– Vi ska upptäcka Gotlands dolda skatter som man inte kommer åt med en stor familjebåt eller om man bara har bil. Till slut blir det här förstås också ett reportage i flera delar här på Hamnen.

Så vi hörs imorgon så att vi kan få en försmak av vad dag 2 bjöd på?

– Absolut, avslutar Gustav Morin.

Mer av Upptäcktsresan Gotland:
En magisk resa runt Fårö
Vilse i Visby men hemma på havet
Här är det vinnande konceptet