Xc47 – komfortabel cruiser med frestande finesser

En lyxig cruiser i stort och smått – med betoning på det senare – för frågan är om det inte är detaljerna i nya Xc47 som imponerar mest? Se inslaget från båtmässan i Düsseldorf.

En cruiser snarare än en racer. Så långt råder det inga tvivel. Men därmed inte sagt att vi har sorterat in X-Yachts senaste stolthet i rätt fack. Nästa fråga gäller salongen där vi till slut bestämmer oss för att kalla detta för en semi-däckssalong.

Stilstudie i uppfinningsrikedom

Med allt kategoriserande avklarat dyker vi sålunda in i detaljerna där nya Xc47 ska visa sig vara en stilstudie i uppfinningsrikedom. För se – här finns det inte bara en nedfällbar badbrygga som i ett enda huj sjösätter jollen. Nej listan fortsätter sedan med ryggstöd i salongssoffan som kan vinklas efter behag. Och så förstås – ett nackstöd för den som vill sitta i färdriktningen uppe i sittbrunnen. Enkelt – men ack så genialt.

Detta är ändå bara början. För till dettas kommer en salongslayout där någon har tänkt utanför boxen. Fört att inte tala om de stora ljusinsläppen i salongen som till antalet uppgår i 17 (!) öppningsbara sådana. Frågan är bara vad vi ska tycka om alla nivåskillnader i durken invändigt?

Många extra frestelser

Priset för Xc47 börjar på 10 miljoner kronor men drar fort iväg ända upp till och över 15 miljoner när köparen (och kanske framför allt säljaren) tycker att man har tillgodosett det nödvändigaste.

Se inslaget från båtmässan i Düsseldorf!