WaterCar EV – elbil, elbåt eller båda delar?

Sannolikheten att vi ser den i svenska skärgårdar är försvinnande liten. Men nog är det en rolig pryl ändå. WaterCar lanserade nyligen sin första eldrivna amfibefarkost.

Amfibiefordon är knappast något nytt. Inte ens amfibiefordon för privatbruk – även om de är en tämligen ovanlig syn i våra svenska farvatten. Men när WaterCar lanserar sin första elhybrid är den onekligen en udda fågel.

Tanken bakom konceptet är att det ska vara snabbt och problemfritt att ta sig ut på sjön. På sin hemsida skriver WaterCar:

”Vi omfamnar glädjen i spontanitet när det kommer till båtliv. Enkelheten i att hoppa in i din elbil för en spontan utflykt till havet eller sjön. Oavsett om det handlar om en snabb 45-minuters fisketur eller ett plötsligt havsäventyr, tror vi på att göra båtlivet spontant och njutbart.”

Farkosten går på el från garageuppfarten hela vägen fram till sjösättningsrampen. Där glider den i, motorn tiltas ner och vips tar en 115 hästars Mercury Pro XS dig till fiskeviken eller sommarstugan i skärgården. Har du inte tillgång till en ramp? Inga problem, enligt tillverkaren är WaterCar EV designad för att kunna landstiga även på ständer!

Men det är väl ändå inte mer än en en gimmick eller konceptbåt?

Faktum är att WaterCar byggt amfibiefordon i över 20 år och den nya modellen kommer att tas i produktion under de kommande månaderna. Vad det hjulbestyckade flytetyget kommer att kosta framgår inte men redan nu går det att lägga en beställning på WaterCars hemsida.