Video – brittiska sjöräddningens stormiga tillvaro

Det är när liv står på spel och när brottsjöar gör allt för att slå omkull arbetsplatsen som man verkligen kan tala om en stökig dag på jobbet. Häng med när brittiska sjöräddningen rycker ut!

Sjöräddning-storm
Royal National Lifeboat Institution, RNLI, räddar i snitt 24 liv per dygn i tuffast tänkbara förhållanden.

Visst händer det att larmet går i strålande sol och stiltje. Men oftast sker det när förhållandena är som jävligast och när liv står på spel. Som i detta fall när RNLI´s besättningar berättar om en insats som de sent ska glömma.

Tål nära nog allt

För sådant krävs – förutom en kompetent besättning – också en räddningsbåt utöver det vanliga. I det här fallet ett minst sagt stryktåligt flytetyg som inte bara tål att slås omkull utan som självmant och mycket effektivt vänder sig på rätt köl igen.

Precis som svenska Sjöräddningssällskapet är RNLI en ideell organisation och som står redo att rädda liv dygnet runt och året om. Sedan starten 1824 har man räddat minst 140 000 liv, eller i genomsnitt 24 liv per dygn om man så vill.

Royal National Lifeboat Institution, RNLI, räddar i snitt 24 liv per dygn i tuffast tänkbara förhållanden. Se videon med en stökig dag på jobbet!

Välgörenhetsorganisationen driver över 230 livbåtsstationer kring Storbritannien och Irland – och alla livbåtar har kameror som filmar räddningsoperationen. Oavsett om det är en trålare som kastas runt i en hård storm eller en darrande våt hundvalp som återförenas med sin ägare så bidrar filmerna till att sprida information om organisationens arbete.

Se videon där man berättar om vad som krävs för att en båt ska fungera i värsta tänkbara förhållanden.