Världens största sportfiskebåt sjösatt och provkörd

Den som värdesätter enkelt underhåll samt smidig sjö- och torrsättning i en sportfiskebåt får leta vidare. I 52 meter långa Project 406 är det helt andra sportfiske-egenskaper som gäller. Frågan är bara vilka?

Sportfiskebåt-Special-One-inledning
Project 406 påstås vara världens största och lyxigaste sportfiskebåt med sina 52 meter och sex våningar.

Lika bra att erkänna det direkt. På Skippos redaktion finns det uppenbara brister när det gäller kunskap om sportfiske. Ej heller blir vi klokare på den information som finns kring Project 406, som flytetyget kallas.

Vi ställer sålunda frågan rakt ut – med hopp om svar från våra kunniga följare. Vad, mer än en ansats till låga fribord i akterskeppet, är det som gör denna 52-meters bjässe till en utpräglad sportfiskebåt? Och för den delen – vad ska inte kilopriset på den fångade fisken dra iväg i för svindlande siffror?

I väntan på svar konstaterar vi att man nu har hunnit utföra de första provkörningarna och att allt, utan minsta nämnt undantag, ska ha utfallit till belåtenhet. Project 406 som helt är byggd i aluminium som är designad av Vripack Yacht Design kan skryta med inte mindre än sex däck och en svårslagen utsikt från de övre av dem.

Föga överraskande är båten, som nu har fått namnet Special One, beställd av en person som verkligen brinner för fiske men som inte vill göra avkall på komforten under utövandet. Vare sig på väg till, från eller vid platsen för fiske.