Skippo testar

Vi provar Miamis galnaste fiskebåt med 4 x 627 hk!

Definitionen av fiskebåt varierar. I Miami kan det betyda en öppen 53-fotare från Hydra Sports med fyra av Seven Marines marinkonverterade Corvettemotorer på 627 hk vardera och 60 högtalare ombord. En bisarr båt. Och en bisarr upplevelse.
Se videon och hör motorernas vrål!

Hydra Sports värstingmodell 5300 är världens största centerkonsolbåt med utombordare.

Den har inte bara enorma öppna ytor att röra sig på runt den stora konsolen. Det finns också en ruff med ståhöjd och dinette som kan omvandlas till en rejäl queensizekoj.

Men det är knappast nattivitet som står i centrum på denna brutala farkost. Konceptet handlar om att kunna baxa ombord alla sina vänner och i full fart färdas mot de bästa fiskevattnen, allt till tonerna av motorernas kompressorer och strömmande musik från samtliga 60 högtalare.

Man kan aldrig få för mycket av…
Väl på plats där fiskarna nappar har man nytta av den otaliga mängden dricka- och spöhållare. Enligt Hydra Sports vd kan man aldrig få för mycket av luckor och hållare av allehanda slag. Resonemanget är i allra högsta grad tydligt. 

När väl tonfisken, eller något annat enormt, fastnat på kroken kan man öppna någon av dörrarna i sidorna för att släpa ombord fångsten. Det finns en dörr på vardera sida och de öppnas inåt för att också fungera i hamn.

Ett par av de otaliga stuvfacken har frysisolerade luckor. Allt för att man på ett kyligt sätt ska kunna förvara fångsten. I aktern finns också en fisksump med en av Hydra Sports patenterad vattencirkulationslösning.

Lame excuse…
En lam ursäkt för det obscena antalet hästkrafter är att att många Hydra Sports-ägare tillbringar sin tid ombord på Bahamas vatten. Men de bor i Miami och vill såklart avverka sträckan däremellan på kortast möjliga tid.

För att kunna lägga till vid många av restaurangerna på Bahamas måste man gå in med fören först. Något man inte vanligtvis gör i USA. Detta är också anledningen till att Hydra Sports som en av få amerikanska tillverkare har satt en ankarbox i aktern.

Vid styrkonsolen, som för övrigt är höjd från durken för att sikten ska bli bättre, så finns plats för tre 17-tums skärmar som visar allt vad instrument, navigation och all annan tänkbar teknik.

Något som är lika trevligt som märkligt är durkens material. Den ser ut som teak men är gummimjuk, ungefär som marken kring lekplatser.

Bordet i fören kan sänkas ner i durken genom en knapptryckning.

För blygsam?
Om man tycker att den här båten är alledes för blygsam och påver så finns bot. Hydra Sport har nämligen redan hört bön. De har en 65-fotare i pipen,vilken lär se till att de håller sig på täppan som världens största utombordarförsedda centerkonsolbåt. För vad tror ni kommer att sitta på akterspegeln..?

Jo, 5 x Seven Marine á 627 hk. Och skulle det komma en ännu större motor så monteras den. Max antal hästkrafter är nämligen inget man begränsar…

Mer info och bilder om Hydra Sports 5300 Sueños!
Se videon när vi åker Nor-Tech med 5 x 400 Mercury Racing!
Världens starkaste utombordare ger 557 hk.
Världens starkaste har vuxit till 627 hk.
Seven Marines krutpaket redo för Europa!