Hydra Sports 5300 – fiskebåt med 4 x 627 hk

hendricks mg 6928 copy 1024x682Detta är inte bara världens största utombordarförsedda mittkonsolbåt. Den är också rekordstark med sina 4 x 627 hk Seven Marines. Och den rymmer rekordmycket bränsle.

I USA tävlar tillverkare som Boston Whaler, Everglades, SeaVee och Hydra Sports om att bygga den värsta fiskebåten. Värsta i bemärkelsen störst, snabbast och vräkigast.

Alla har senaste åren levererat mittkonsolbåtar strax över 40 fot med herrejössesmånga hästar på häcken. Se till exempel Hydra Sports 4200 Siesta med 3 x 557 hk.

Nu tar Hydra Sports stafettpinnen på värstingfronten och levererar världens största och starkaste mittkonsolbåt med utombordare. Detta är Hydra Sports 5300 Sueños.

Värstingen mäter som namnet antyder 53 fot och har fyra marinkonverterade Corvette V8-motorer från Seven Marine på häcken.

Obegränsad effekt
För att försäkra eventuella köpare på att de även kan vara värst i framtiden, alltså om Seven Marine eller någon annan galen utombordartillverkare skulle få för sig att sälja något ännu vansinnigare, så anger Hydra Sports effektbegränsningen på sin nya 5300 Sueño till ”none”. Dessvärre har vi inte lyckats skaka fram några fartsiffror men vi är tämligen övertygade om att den klarar minst 70 knop. 

För den som mot förmodan tror att Sueño 5300 är spartansk, bara för att det råkar vara en öppen båt, ska vi här förmedla motsatsen:

Osmakligt välutrustad
Ombord finns förutom dubbla dörrar i friborden, trippla Garminskärmar, 40 spöhållare, fiskesumpar, osmakligt många isblå ledlampor och ett hejdundrande stereosystem också en rejäl ruff med queensizekoj, luftkonditionering, micro, kyl och dusch.

Något som skiljer denna 53-fotare från sina något mindre konkurrenter är att den är förhållandevis smal. Förmodligen för att bibehålla någorlunda sportiga sjöegenskaper.

Tack vare att den byggs i kompositmaterial är den också relativt lätt. Totalvikten sägs ligga på cirka 13 ton med 4 x 557 hk Seven Marine. Och det lär behövas för när bränsletankarna fylls upp väger båten fyra ton mer…

Nämnde vi att bränsletankarna i runda slängar rymmer 1 000 liter mer än de mindre konkurrenterna?

För att sikten ska vara bra oavsett fart och gångläge så ligger förarplatsen ganska högt ovanför gångborden.

När båten ställdes ut på Miami boatshow i vintras fick Hydra Sports 5300 Sueño innovationpris som bästa fiskebåt med mittkonsol. 

Sueños betyder drömmar på spanska och även om den här besten ”bara” ska kosta ett par hundra tusen dollar mer än sina mindre konkurrenter så lär den förbli just en dröm för svenska sportfiskare. Vi gissar att prislappen landar på en bra bit över tio miljoner svenska kronor. Produktionen ska begränsas till tolv båtar om året.

Vi ber å Hydra Sports vägnar ursäkt för den usla ljudkvaliteten. Förhoppningsvis avspeglar inte ambitionen att göra marknadsföringsvideor kvaliteten på produkten.

Offshorekörning med 4 x Seven Marine 557 hk.