Skippo testar

Yamarin Cross 75 BR – familjebåt med en sportig touch

Mångsidig. Så sammanfattar vi Yamarin Cross 75 BR som också är praktisk, förlåtande, sportig och ett litet uns flärdig. Allt på en gång. Se testen!

Föredömligt lättframkomlig när man ska röra sig ombord. Och jodå – nog har Yamarin Cross 75 BR allt av stuvutrymmen, sittplatser, lastytor och annat rent praktiskt som måste finnas i en båt för en bred målgrupp. Sedan delar vi gladeligen också ut några pluspoäng för den rejäla vindrutan och den lika rejäla badbryggan.

Se också:
Yamarin Cross 75 BR – första intrycken från testen

Förvånade blir vi först när vi bjuder upp denna bowrider i en vild dans i svallen efter fotobåten. Det frestas och provoceras. Fulla rattutslag hit och dit. Rejäla luftfärder. Och allt detta utan att fjärden ter sig speciellt dramatisk. Ändå finns det gott om krut på akterspegeln i form av en Yamaha på inte mindre än 300 hästkrafter.

Samma skrov som Super Magnum

Hemligheten består i ett väl beprövat skrov som gör samma finna jobb åt Buster Super Magnum. Dock med skillnaden att Yamarin Cross 75 BR levereras har en tydligare dragning åt det färdiga hållet. Något som åtminstone gillas av den ena halvan av det två man starka testlaget.

1 liter i 25 knop

Med 300-hästkrafter där bak pressar vi upp båten i hela 48,9 knop som mest. Mest  imponerande är dock den låga ljudnivån och den föredömligt slammerfria gången i registret kring 25–30 knop. Om man kan nöja sig med den fart kommer man dessutom undan med en förbrukning på en liter bensin per sjömil. Övriga mätningar lyder som följer:

1,4 liter i 35 knop
1,7 liter i 40 knop
1,9 liter i 45 knop

Fack och handtag saknas

Så långt en lovsång men när det gäller vissa detaljer är vi desto mindre imponerade. Bland annat är fjädern som håller luckan till handskfacket av den sort som vi av erfarenhet vet är kortlivad. Likaså saknar vi ett bra stuvfack under durken som skulle kunna vara som gjort för att rymma vattenskidor och annat skrymmande.

Men mest av allt saknar passagerna något bra att hålla sig i när Yamarin Cross 75 BR bjuder upp föraren till lite inspirerad körning (läs buskörning).

Se testen!

Äger du en Yamarin Cross 75 Br?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!