Skippo testar

Sandström 565 – trygg norrländsk trotjänare

Sandström 565 Classic är varken trendig, övermotoriserad eller belamrad med massa onödigheter. Något som gör den till en särling bland styrpulpetare. På gott och ont. Mest gott.

Enkellaminat, klinkat skrov, måttlig motorstyrka och ett utförande som gränsar till det spartanska. Det ska väl räcka för att Hamnens utsända reportrar ska såga Sandström 565 Classic jäms med fotknölarna?

Se också:
Sandström 565 Classic – hård test av Norrlandsbåt i Bohuslän

Alls icke! Mer än något annat präglas Sandström 565 Classic av ett inbyggt norrländskt och sansat förnuft. En båt som är befriad från nya trender och påhitt. När konkurrenterna ängsligt söker efter nya trender tuffar Sandström i sina invanda spår. Utan att ändra för ändrandets skull.

Trygg och förutsägbar

Resultatet när en föredömligt trygg, kostnadseffektiv och förnuftig skapelse som mer bara levererar utan att kräva något tillbaks. Och ja – detsamma gäller köregenskaperna då Sandström 565 Classic visar sig vara väldigt förutsägbar i sitt uppträdande. Detta oavsett det gäller hårdkörning i stökig sjö eller långsam färd i deplacementfart. För det senare har den en köl som verkar göra sitt jobb när det gäller kursstabiliteten.

Gedigna detaljer

Så fortsätter det med en inredning som i alla lägen sätter funktionen i första rummet och som tyder på att någon har tänkt till både ett och två varv extra. Exempel på det är det halkskyddet på durken, lanternans placering och det faktum att det är lekande lätt att röra sig ombord. Må vara att här saknas en badbrygga eller något i den vägen som skulle kunna underlätta när man vill ta sig ett dopp.

Står pall för Västerhavet

Hamnen tar pulsen på Sandström 565 Classic när Västerhavet är på sitt allra argaste humör. Och se – Sandström 565 Classic klarar betydligt mer än bara norrländska insjöar i trakterna kring Norrlångträsk där den har sina rötter.

Något för hummerfiskarna?

Frågan är om inte denna klassiska båt, som även kan ros, kan gå gen hos hummerfiskarna på Västkusten.

Se testen!

Äger du en Sandström 565 Cc?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!