Skippo testar

Sandström 560 MC – hyttbåten som kan lite av allt

En praktisk, befriande enkel och kravlös pendlarbåt samt en korsning mellan en hyttbåt och en styrpulpetare. Så lär vi känna Sandström 560 MC. Se testen!

Tråkig och slätstruken. Så lät det i början av testen men allt eftersom dagen fortskred skulle tonerna övergå allt mer i dur. Inte minst för att Sandström 560 MC skulle visa sig vara föredömligt enkel och kravlös. Vem hade till exempel kunnat ana att korsninge hyttbåt/styrpulpetare skulle vara ett genidrag? Eller att denna klinkade och kölade klassiker skulle gå så pass bra i sjön som den gör?

Se också:
Sandström 560 MC – första intrycken från testen

Testar gränserna

Må vara att förskeppet är i nättaste laget och att brottsjöar kan leta sig in på fördäcket. Därtill är gången slamrig och tidvis högljudd när sjön är stökig. Men så behöver man heller inte, som testlagets ena halva (Gustav Morin) ständigt testa gränserna i alla förhållanden. Nu vet vi dock att Sandström 560 MC är god för 29,1 knop även i tuffa förhållanden.

Obefintlig planingströskel

Båten trivs dock bäst på litet mer skyddade vatten och i farter upp till 20 knop. Det är då som den får briljera med sin obefintliga planingströskel och allt vad det gör för köregenskaperna i resten av fartregistret. Det går med andra ord alldeles utmärkt att hålla stadiga 10 knop utan nosen ställer sig rätt upp i vädret.

Flexibel och charmig

Till detta kommer en mångsidighet som imponerar. En mångsidighet som gör att Sandström 560 MC kan busköras, krypköras eller ros så som det passar för stunden. Tack vare den flexibla hytten är Sandström 560 MC också en hyttbåt och en styrpulpetbåt i ett och samma flytetyg.

Många förbättringar

Sandström 560 MC är en utveckling av föregångaren Classic 560 MC med något högre hytt högre rutor och mer volym i hytten. Till skillnad från föregångaren har den också limmade rutor, dörr i härdat glas och en intedning i plast i stället för teak.

Se testen!

Äger du en Sandström 560 Mc?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!