Skippo testar

Ryds 735 VI – fartbåt, familjebåt eller sportfiskebåt?

Sportbåt, badbåt, fiskebåt, weekender eller campingbåt? Jajamen! Ryds 735 VI har allt av det nyss upprabblade i sig. Frågan är bara hur mycket av varje? Se testen!

Frågan i ingressen ovan är sannerligen inte lärt att svara på. Speciellt inte som att båten har ett ganska kaxig exteriör i kombination med en inredning som andas familjebåt.

Se också:
Ryds 735 VI – sportbåt och familjebåt i tuff test

Som om inte detta vore nog så är det en riktig solskensglidare med sina sociala ytor och sitt sin stora solbädd i fören. En solbädd som för övrigt dubblerar som ett upphöjt kastdäck för sportfiskare.

Bra på allt?

Summering så här långt: Sportbåt. Familjebåt. Sol- och badbåt. Sportfiskebåt och vid det här laget förstår alla vartåt detta barkar. Det känns som om det fanns många viljor i rummet när riktlinjerna för Ryds 735 VI skulle dras. Något som resulterar i en båt som försöker vara bra på allt. En knivig, för att inte säga en omöjlig uppgift.

Alla nöjda?

Hamnen kastar sålunda loss med en båt som har lite av allt med allt vad det innebär av tveksamma kompromisser. Nu är frågan bara – fingerar den eller ej? Vem har mest glädje av båten. Vem av solbadaren, sportfiskaren, småbarnsföräldern och solbadaren blir satt på undantaget?

Många finneser på en begränsad yta

Att klämma in allt av kojer, toalettutrymme, pentry och annat i en 7,20 meter lång båt är ingen lätt uppgift. Speciellt inte om den ska vara lite fräck och sportig på samma gång.

Friska köregenskaper

Med en Yamaha 250 hk på akterspegeln kommer Hamnens Gustav Morin upp i 40 knop på snabba 12 sekunder och därifrån är inte steget till toppfarten, 47 knop långt – även om det kräver men del finlir med trimfunktionen. Och ja – Ryds 735 VI går verkligen bra i sjön. Sund bara på en del missljud från stuvutrymmen och andra detaljer som förtar en del av körglädjen.

Se testen!

Äger du en Ryds 735 Vi?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!