Skippo testar

Micore Xw53cc – kaxig styrpulpetbåt som överraskar

Stabila köregenskaper och bra stuvutrymmen. Så långt allt gott men det gäller också att stå ut med plumparna i testprotokollet. Se testen av Micore Xw53cc.

Vi har sagt det förr och säger det igen. Micore räds inte att gå sin egen väg. Vare sig det gäller design, lösningar eller finesser. Därav egenheter som den framåtlutande vindrutan, det rejäla överhänget i fören samt den invändiga layouten. För att nämna en del.

Fler Micore-modeller i test:
Xw50cc – lättdriven, bred och bärig som få
Xw57sc – tuff och stabil styrpulpetbåt
XW 63 CC – sportig och praktisk styrpulpetbåt

Utmärkande för båten är också en rejäl tilltagen styrpulpet. Ett sympatiskt grepp kan tyckas då avsikten var att ge bra skydd från väder och vind. för att ge bra skydd från väder och vind. Frågan är bara hur den fungerar i praktiken? Likaså ställer vi oss frågande till hur själva förarsoffan som är svår, för att inte säga omöjlig, att ställa in i längsled. Här nöjer vi oss dock med löftet om att den kommer att bytas ut på kommande modeller.

Stabil och känslig

Med detta sagt övergår klagosången till betydligt muntrare toner. Inte minst när det gäller köregenskaperna där Micore Xw53cc överraskar genom att både vara föredömligt stabil och förlåtande samtidigt som den är trimkänslig (i ordets mest positiva bemärkelse). I klartext innebär det att man som förare får respons på hur man hanterar ratt, trim och reglage och att det lätt att krama det mesta ur båten. Något som inte nödvändigtvis måste betyda högsta möjliga fart (35 knop vid testtillfället). Det kan som bekant också vara att få båten att gå så lätt, mjukt och/eller snålt som möjligt.

Gott om förvaringsmöjligheter

Sist men inte minst bjuder Micore Xw53cc stuvutrymmen som överraskar både när det gäller antal och storlek. Något som är speciellt välkommet i små båtar där det annars är svårt att hålla bagaget torrt när man ska korsa en stökig fjärd.

Se testen!

Äger du en Micore Xw53cc?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!