Skippo testar

Terhi 400 – snurrebåten som tål allt och lite till

Ungdomsbåt, nybörjarbåt, stugbåt, snurrebåt – kalla den vad du vill. Oavsett vad så har den många kvaliteter som betydlig större båtar inte kommer i närheten av. Se testen av Terhi 400!

Ungdomsbåt, nybörjarbåt, stugbåt, snurrebåt – kärt barn har många namn. Oavsett vad av detta som Terhi 400 ska tjäna till så gör den det med den äran. Sällan hart vi haft med en stabilare, stryktpligare och på alla sätt mer praktisk fyrameters planande båt att göra.

Mycket körglädje

Och planar gör den – också det med den äran – inte minst om man som i fallet med testexemplaret hänger på hela 15 hk där bak. Det räcker för en toppfart på – oklart hur exakt mycket då vi inte hade möjlighet att mäta toppfarten – men väl så att det suger i magen vid gaspådrag.

Se också:
Terhi 400 – Gustav sjunger de små båtarnas lovsång!

Med små båtar kommer också en svårslagen närkontakt med naturen och elementen som ytterligare förstärks av att man styr båten med rorkult. Ett bra sätt att få en känsla för hur en båt reagerar på minsta kursändring och korrigering av farten.

Praktiska detaljer

Förutom det ovan. Nämnda noteras också en lång rad snitsiga detaljer i stort och smått. Ta bara en sådan sak som de låsbara styvfacken och regnkanalerna som gör att regn- och rykvatten inte far runt i hela båten. Det enda som saknas på detta tema är en regnläns som hade underlättat när man ska tömma båten på vatten.

Otroligt stryktålig

Till det ovan sagda kommer också att Terhi 400 är stryktålig som få och det ska väldigt mycket till om det ska uppstå en skada i skrovet. Ett egenskap som Terhi många gånger har bevisat genom att slå med en hammare på en och samma punkt på en Terhi-båt under en tio dagar lång båtmässa. Hemligheten ligger i en så kallad ABS plast som enligt Wikipedia ”kännetecknas av bra slagseghet, ythårdhet och ytfinish”.

Hamnen buskör

Det för med andra ord upplagt för lite oöm behandling. Se när Hamnen bokstavligt talat bjuder upp Terhi 400 på en dans, vänder på en femöring och faller för dess inbjudan till lite lagom buskörning.

Äger du en Terhi 400?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!