Skippo testar

Sandström 460 Classic – snurrebåt med oanade fartresurser

En trygg och praktisk bruksbåt som levererar utan att bjuda på några som helst överraskningar – förrän vi släpper de 30 hästkrafterna fria. Se testen!

Hamnens utsända båttestare tar det med ro för en gångs skull – bokstavligt talat. Åtminstone i början av testen då Sandström 460 Classic visar sig vara precis så stabil, okomplicerad och kravlös som den ser just att vara. Tofter, åror, självläns, aktersnurra – absolut. Men inte så mycket mer som kan gå söner. Eller som måste underhållas.

Se också:
Sandström 460 Classic – första intrycken från testen

Vi har med andra ord att göra med en båt som levererar utan att kräva något nämnvärt tillbaks i form av vård och underhåll. En snabb tvätt emellanåt bara. Eller så kan man strunta i det också.

Oanade fartresurser

Så lär vi känna Sandström 460 Classic. Men så har  båten också en annan sida. En sida som uppenbarar sig i samma stund som man fäller in årorna och startar motorn. Vem hade anat att denna klinkade klassiker skulle bli en åkupplevelse utöver det vanliga? Må vara att det sitter en 30-hästare där bak på testexemplaret trots att båten bara är godkänd för 25.

27,3 knop!

Oavsett vad så är känslan av fart och fläkt extra påtaglig när man styr med rorkult. Det ger en slags intensiv närkontakt med naturen och elementen som är svårt att sätta fingret på. Speciellt när farten börjar närma sig trakterna kring 25 knop (!). Att Hamnens reportrar sedan känner sig manade att trycka på i som mest 27,3 knop i medsjön är en annan sak.

Kan nästan allt

Mest av allt är detta ändå en mångsidig bad-, fiske-, bruksbåt och laståsna som levererar. Detta oavsett om det är trollingfiske eller en blixtsnabb tur till handelsboden som står på dagordningen. När vintern kommer och isen lägger sig allt för tjock är motorn inte tyngre än att den kan snabbt kan plockas bort och tas med hem.

Se testen!

Äger du en Sandström Classic 460 R?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!