Buster Magnum E – ny modell från finska jätten

Buster Boats leverar hälften av alla aluminiumbåtar som säljs i Finland. Men det är först med nya Magnum E som de satsar allt på familjevänlighet och sociala lösningar. För den saken skull har knappast fartresurserna försvunnit.

Se video när vi testar Buster Magnum E – den fartiga bulldogen!

Buster har skapat något helt nytt av skrovet som sitter på Buster CabinMan har lagt till en stor akterplattform i stil med Roslagenbyggda Marell 650 och i förhållande till skrovets moderbåt både sänkt och flyttat tyngdpunkten akterut.

Det man skapat är en särdeles bärig, bullig och tuff familjebåt. Man har också återkommit till innerliner i plast, vilket gör det enklare att skapa snygga rundade former och ett mindre råbarkat intryck. 

Vi fick möjlighet att testa båten under tisdagen i finska Nagu och videon ovan är en teaser inför en mer djuplodande test som kommer inom kort.

Se videon när vi testar Buster Magnum M5.

Se videon när vi testar Buster M.

Se videon när vi testar Buster XXL.

Se videon när vi bryter is med Buster Magnum M5.

 

Buster Magnum E

Längd: 6,43 m
Bredd: 2,47 m
Vikt: 1 050 kg (utan motor)
Djup: 0,37 m
Bränsletank: 240 l
Antal sittplatser: 8 st
Motor: 150 – 225 hk
V-botten akter 21 grader
Toppfart 48,5 knop
Pris: Ca 550 000 kr inkl 225 hk Yamaha
Mer info: www.Buster.fi

Så här lyder en av oss något superlativförmildrad pressrelease om Buster Magnum E:

”Nya Buster Magnum E pekar med hela handen utan kompromisser. Vi har fokuserat hela vår 50-åriga erfarenhet, kombi- nerad med insikterna vi fått genom de 4 000 Buster Magnum vi har byggt, för att introducera en ny värdig medlem med glasfiberdäck till Busterfamiljen.

Innovationer som en mellandörr mellan konsolerna som hanteras med enhands- grepp, klassens överlägset största badplattform, snabb självlänsning samt unika lösningar som förenklar passagen i för och akter gör Magnum E unik i sin storleksklass. De fräcka linjerna tilltalar vänner av estetik och design.

Inspirerade av framgången med Magnum M5 har nya Buster Magnum E fått ett helt nytt, sportigt men säkert och samtidigt exceptionellt sjödugligt skrov. Djup V-vinkel i aktern, fyllig för samt låg tyngdpunkt bidrar till lysande köregenskaper utan att för den skull göra båten rank vid bryggan. Ett lätt totaldeplacement och optimal viktplacering i längsled bidrar till den sportiga känslan i skrovet.

Sjöegenskaperna är i toppklass. Aggressiva girar genomförs smidigt och skrovet tar grov sjö enastående mjukt och stumt. Allt detta bidrar till en njutningsfylld körupplevelse. Det breda motoreffektområdet (150-225 hk) gör det möjligt att skräddarsy ett lämpligt båt- och motorpaket oavsett om tyngdpunkten ligger på rent nöje, ekonomiska skärgårdsturer eller fartfylld vattensport.”

Äger du en Buster Magnum E?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!