Skippo testar

Axopar 45 vs Sargo 45: Två starka hyttbåtar och en vinnare

Två rejäla hyttbåtar som är så väsensskilda som två hyttbåtar kan bli. Däri ligger utmaningen när vi ställer Axopar 45 och Sargo 45 mot varandra i en jämförande test.

En omöjlig uppgift, kan tyckas, att utse en vinnare efter att ha jämfört två så vitt skilda hyttbåtar. Och nog anar vi några som skruvar på sig i leden och muttrar något om äpplen och päron. Och så må det vara, men tärningen är kastad och nu ska jämförelsen ros iland.

Innovation mot tradition

Vi har alltså att göra Axopar 45 som står för det djärva, banbrytande och oväntade mot Sargo 45 som står för det rakt motsatta. När den ena båten bjuder på detaljer, finesser och lösningar som vi aldrig sett maken till håller den andra en självsäker kurs med trygghet och tradition i ett väl beprövat koncept.

Vad som är att föredra och vem som borde satsa på vad – det är exakt det som vi diskuterar efter några dagar i den finska skärgården med de båda duellanterna.

Måsvingar och 3 x 300 hk

Axopar 45 lär vi känna, förutom det redan nämnda, som en föredömligt ljus och luftig skapelse med måsvingar, låg tyngdpunkt friskt temperament och rappa köregenskaper. En båt som stoltserar med inte mindre än 3 x 300 hk Mercury på akterspegeln.

Ombonad komfort

Allt medan Axopar 45 stoltserar med sina tunga och trygga sjöegenskaper samt inredningssnickerier samt en ombonad känsla som imponerar. Om den är gubbig? Absolut och absolut inte hävdar en oenig jury när det kommer till denna punkt.

Och vinnaren är…

Alla skilda åsikter och delade meningar till trots lyckas vi ändå ro iland denna jämförelse och till och med utse en vinnare. Om än med en hårfin marginal.

Se testen!