Skippo testar

Aquador 35 AQ – det bästa av två världar

Många tycker att Aquadors nya exteriöra design är ett hån mot varumärkets arv. Men inifrån sett är det svårt att vara negativ. Även köregenskaperna är överraskande fina. Skippo tar en testtur och tycker till om helheten.

En tyst och behaglig färd väntar den som köper på en Aquador 35 AQ. Varvet har verkligen lyckats med att skapa en ombonad känsla i en båt som kan blåsa över fjärdar oavsett väder och vind.

Men samtidigt ger denna nya tappning från Aquador en känsla av luft och och rymd. Den elektriska takluckan i glas är ett härlig tillskott som får kabinen att bada i såväl ljus som frisk luft. När vi ändå talar om glas så kanske vi bör adressera elefanten i rummet – designen.

Aquador har gjort det vågade valet att gå ifrån sitt klassiska formspråk för att prova något helt nytt – något som många satt sig emot. Skippos Gustav Morin tycker däremot inte att det är något problem. Och tar man sig in i hytten och nöjer sig med att bara titta ut så finns det få saker att klaga på. Förutom möjligen sikten förut från förarplatsen, låt oss återkomma till det i testen.

En fråga som dock dyker upp är om detta är en hyttbåt eller en daycruiser? Efter att ha bekantat oss med båten i ett par timmar så säger vi – varken eller. Kanske har varvet lyckats fånga det bästa av två världar? Se testen!

Aquador 35 AQ

Längd: 10,30 m
Bredd: 3,50 m
Vikt: 5 700 kg
Bränsletank: 599 l
Djupgående: 1,0 m
Vattentank: 173 l
Antal kojplatser: 4+2 st
Max antal pers: 10 st
Motor: 2 x Mercury TDI 3.0, V6
Rekommenderad effekt: 400-520 hk
Pris: 3 999 900 kr
Mer info: www.aquadorboats.fi

Äger du en Aquador 35 Aq?

Dela med dig av din åsikt för att hjälpa andra!