SUP – nu med elmotor och krage för sportfiske

En utveckling av den gamla SUP-brädan med en stabiliserande krage samt elmotor. Det är Aqua Marinas recept för att locka nytt folk till paddelsporten.

Billig i inköp (nåja), lätt transportera, sjösätta och förvara. Det är några av SUP:ens tyngsta försäljningsargument. Nu hoppas man också komma till rätta med en uppenbar nackdel – att de ofta är hopplösa att paddla i motvind.

Breddat användningsområde

Vi talar alltså om en SUP:en i en mer utvecklad version. Vad sägs till exempel om Aqua Marina vars senaste nyhet har en stabiliserande krage och elmotor? Med detta kommer ett breddat användningsområde där sportfiske är en ny möjlighet. Därav en diger lista med tillbehör där kylboxar, spöhållare och allehanda förvaringsmöjligheter bara är några exempel.

Upp till 6 km/h

Med stabiliteten blir brädan nu också en betydligt mer stabil  plattform för mer utsträckta utflykter. Flipp eller flopp? Det återstår att se men enligt uppgift ska man kunna glida fram ljudlöst och utan muskelkraft i upp till 6 km/h. Manövreringen sköts via en fjärrkontroll.

Enkel montering

Hela drivpaketet (elmotor + batteri) väger 5,9 kilo och ska vara lekande lätt att montera även på redan befintliga SUP-brädor från Aqua Marina. Räckvidden? Upp till en timmes körning. En finess så god som någon är också att batteriet såväl som elmotorn kan tas med på flygplan för upptäckt av mer avlägsna farvatten

Alternativ till sportfiskekajak?

Om det går som tillverkaren hoppas så blir denna eldrivna SUP ett frestande alternativ till de fiskekajaker som de också erbjuder i sitt utbud. Mest kända, på våra breddgrader är de dock för sitt enorma utbud av SUP:ar i alla möjliga storlekar för alla tänkbara syften.

Se inslaget ovan eller se hela Hamnen Studio ep.23. Ett inslag som dels zoomar in den eldrivna SUP:en som företeelse men också Hamnens mer samt mindre framgångsrika utflykter på allehanda SUP-brädor. Först ut är ett exempel på det senare.

Se också:
Flycraft – smidigt SUP för sportfiske.
Första riktigt portabla SUP-brädan!