Stranas Vd om elbåtens oanade möjligheter

En lättdriven elbåt med en räckvidd som räcker och blir över. Det är Strana idag men utvecklingen går fort. Här berättar Stranas Vd, Joakim Carlsson, om nära framtida möjligheter. 

Vid har sagt det förr och säger det igen. Ett effektivt sätt att öka på räckvidden är att köra långsamt. Med detta sagt så kan Strana köras i 80 sjömil i 5 knop.

Se också:
Stranas grundare – en båt för energilagring
Eldrivna Strana 23 – första intrycken från testen
Test: Strana 23 – vi slänger räckviddsnojan överbord

Men det är inte allt. Strana konstruerades också för att kunna drivas med elmotor från det första pennstrecket. En särdeles effektiv elmotor med en så kallad POD som dessutom kommer med en svårslagen manöverförmåga.

Strana i fokus under livesändningen från Hamnen Electric boat Show.

Här kastar vi oss in i en intervju med Joakim Carlsson, Vd Strana Boats, som inte bara förklarar vad Strana kan idag utan också vad som står för dörren. Konceptet är under snabb utveckling där elförsörjning av huset, eller till och med försäljning av el, bara är några exempel.

Appen är nyckeln

Vidare levereras Strana med en app som gör att man hela tiden har koll på energiåtgång, räckvidd, var båten befinner sig med mera. Därtill fungerar också appen som en nyckel som man enkelt kan dela med alla som ska få ha tillgång till båten.

Se inslaget ovan eller se hela livesändningen från Hamnen Electric Boat Show!