Solcellsdriven lyxjakt med obegränsad räckvidd

Stora däcksytor och en fantastisk invändig volym. Så brukar det heta när det gäller katamaraner. Men med Sunreef 80 Eco Power kommer också 200 kvadratmeter av solpaneler.

Sunreef-80-Eco-Power
200 kvadratmeter av solpaneler på taket och i skrovsidorna ger Sunreef 80 Eco Power evig räckvidd.

Solpaneler på taket. Men också i skrovsidorna och när man räknar på det så kommer man upp i en imponerande siffra på 200 kvadratmeter. Något som enligt uppgift – och åtminstone teoretiskt – ger Sunreef 80 Eco Power oändlig räckvidd.

Se också:
Framtidens familjebåt – eldriven med oändlig räckvidd

Det ska snart visa sig att denna 80-fotare imponerar även i praktiken. Med sin räckvidd, absolut, men också med sin stilrena och minst sagt luftiga interiör. Här saknas intet av sådant som förgyller en dag på Medelhavet, Karibien eller några andra soliga farvatten där båten gör sig som bäst.

Generatorer som backup

Sunreef 80 Eco Power har sålunda inga traditionella förbränningsmotorer utan, förutom ovan nämnda solpaneler, också en batteribank på en megawatt samt elmotorer. Till det kommer också ett par generatorer som fungerar som räckviddsförlängare. Men också för att ladda batterierna och/eller driva motorerna vid behov.

200 kvadratmeter av solpaneler på taket och i skrovsidorna ger Sunreef 80 Eco Power evig räckvidd.

Resten är, som sagt, ett enda långt frosseri i ljus, rymd och snitsiga inredningslösningar.

Se videon av från Youtube-kanalen YachtBuyer.