Sea Ray 210 SPX – klassiska märket satsar på Sverige

Det vimlar inte av Sea Ray båtar på våra breddgrader – längre – men om det går som tillverkaren hoppas så är den stora combacken bara en tidsfråga. Se inslaget från båtmässan i Düsseldorf.

Upp som en sol med långa köer till Sea Rays monter på de svenska båtmässorna på 80-talet. Men sedan ned som en pannkaka när ryktet om att amerikanska av den här kalibern skulle ha uppenbara kvalitetsbrister.

Sea Ray i test: 
SDX 250 Outboard – bäddat för sommar och sol
SDX 250 med V8 – comeback med buller och bång!

Att påstå att det vimlar av nyproducerade amerikanska båtar på våra breddgrader idag vore att fara med osanning. Men om det går som Sea Ray hoppas och tror så står vi inför en uppgång.

Riktig solskensglidare

I planen ingår också att Sea Ray 210 SPX ska falla kunderna på läppen. En båt som framför allt glänser med sina styrkor som solskens-glidare där jättelik badbrygga, stora solbäddar (såväl i fören som aktern) och en rejäl vattenskidbåge är självklara ingredienser.

Tyst och värdig gång

I motorrummet sitter den en inombordare på 4,5 liter som levererar upp till 250 hk och som enligt uppgift ska jobba på effektivt i ett väl isolerat motorrum. Något som för övrigt även gäller båten i övrigt då ljudisolering verkar vara en av Sea Rays paradgrenar.

Rikligt med utrustning

Till detta kommer ett utförande där stor möda har lagts på komforten med rejält stoppade säten, enkel framkomlighet och ett frosseri av högtalare, isboxar, stuvack för vattenskidor och allehanda brädor.

Se inslaget!

Svenska återförsäljare:
Hellman Yachts AB
Marine Concept AB
Nobless Marin AB
Solstadens Marina AB