Raymarine2Star – videopremiär från årets tuffa kappsegling!

Raymarine 2Star two-handed sailing in the Baltic Sea.
Raymarine 2Star är en kappsegling för kölbåtar med bara två i besättningen. Sträckan är Oxelösund, Visby och Oskarshamn.

En havskappsegling för kölbåtar mellan Oxelösund, Visby och Oskarshamn som sätter seglarna på hårt prov. Här är videon från Raymarine2star 2021.  

Elitseglare och glada amatörer. Tuff konkurrens och glada skratt. Strid på kniven och god kamratskap. Omväxlande hård och lätt vind. Sommarens upplaga av Raymarine2star hade verkligen allt.

Segling med bara två i besättningen

Raymarine 2star är känd just som den breda kappseglingen som har allt – med ett stort undantag. I detta shorthanded-race finns inga stora besättningar.

Havskappseglingen som är tillräckligt äventyrlig

Som namnet antyder är det double-handed som gäller och man gör upp i tre utmanande delseglingar där inte bara väderförhållanden, utan också bristen på sömn, är en del av utmaningen. Startfältet består av alla slags seglare från fullblodsproffs till glada amatörer. Några som förekommer i videon och som också seglade banan snabbast är J121 Jolene som senare under sommaren tog hem segern i shorthanded-klassen i Gotland Runt, samt presterade fantastiskt bra shorthanded i Fastnet Race.

Där finns också en Beneteau Figaro 2 som ni kan se på ingångsbilden, en Swan 65, Corby 33, Pogo 8.50, Z31, Sun Fast 3200, Diva 34, Arcona 340, Aspect 40, J111, en klassisk IOR-racer och många fler.

Med start i Oxelösund är det tuff segling på dagarna men också delstopp med några timmars sömn på nätterna med övernattningar i Visby och Oskarshamn.

Vinnare i Raymarine2star

Vann totalt gjorde Sun Fast 3600 Groovie och seglingen arrangerades av Oxelösunds segelsällskap.

Hamnen följde Raymarine2star hela sträckan och har i samarbete med Raymarine producerat den här videon.

Se också:
Rafflande kamp på Östersjön!
Raymarine 2star – rekordfart med liten båt till Visby!