Pershing 140 – största lyxbåten hittills

Italienska Pershing firar sina 30 år som lyxbåtproducent med sitt största flytetyg hittills. Pershing 140 var namnet.

Pershing 140, som nybygget heter, blir också varvets först jakt i aluminium och får de övriga 27(!) nya modellerna som företaget har planerat inom en nära framtid att blekna.

När designern, Fulvio De Simoni, själv beskriver utseendet på denna 42,53-metersjakt så använder han gärna ord som ”aggressiv” och ”sportig”. Vidare utlovas ”hög komfort och hög ingenjörskonst” i varje detalj ombord.

Sittgrupp och beachclub
Av alla mer eller mindre annorlunda finesser så framhåller man gärna den lilla sittgruppen på fördäcket (med en jacuzzi intill) som en något alldeles extra.

En annan frestelse är de utfällbara friborden (ovan) i akterpartiet som blir för en trivsam beachclub, som det kallas i superjakt-kretsar.

Inne i båten finns en rejält tilltagen och svindlande lyxig ägarhytt samt ytterligare fyra hytter som rummer upp till tio gäster.

Pershing 140 kommer förstås att motoriseras med rejäla krutpaket till dieslar och för fattiglappar som måste vända på kronorna innan de slår till rekommenderas dubbla MTU 4000 M93L 12 V som ger en toppfart på 24 knop.

40 knop med vattenjet
Det mest frestande motoralternativet är dock 4 x MTU M94-dieslar med vattenjet som ger en toppfart på närmare 40 knop.

Enligt tidsplanen ska Pershing 140 vara klar för sjösättning sommaren 2018. Vad den kommer att kosta är dock ännu inte klart.