Passbåten Eva – Carl Plyms sköna mahognydröm

En sagolik kravellbyggd passbåt i mahogny med detaljer som får besökarna att studsa. Så sammanfattar vi vackra Eva efter en närmare titt på båtmässan Allt för sjön.

Det var efter en inspirerande resa till USA som bilden av Eva växte fram på mästerkonstruktören Carl Plyms ritbord. Här skulle minsann byggas en snabb, slank, exklusiv och samtidig sportig båt för snabba och ståndsmässiga transporter.

Se också:
Mahogny, teak och vackra linjer på Allt för sjön

Sagt och gjort. På Neglingevarvet (Stockholms Båtbyggeri AB) växte det så småningom fram hela åtta exemplar varav sagolika vackra Eva är ett av dem. En båt som färdigställdes 1930 och som levererades efter Stockholmsutställningen till Sigurd Lewerentz och användes för pendling mellan Djurgårdsbrunnsviken i Stockholm och Utö.

Rolls Royce-motor på 250 hk

Lewerentz ägde båten in på 1950-talet. Eva totalrenoverades under 2000- och 2010-talen, varvid bland annat den amerikanska åttacylindriga bensinmotorn från Gray Marine på 130 hk byttes till en åttacylindrig Rolls Royce-motor på 250 hk.

Visas på Allt för sjön

Hamnen spanar in denna skönhet på båtmässan Allt för sjön vars första helg av två nu är avklarad men som öppnar igen nu på torsdag den 16 mars klockan 12.00.

Erbjudande: Skippo Plus 30 dagar + dagsbiljett till Allt för sjön för 220 kr.

Se inslaget!