Paddel med elmotor – genialt eller stolligt?

Vem tillverkar en paddel med elmotor? Jo, samme man som bygger en bunker under sin tomt, en trehjuling med raketmotor, hydrauliska skor, svävare och eldsprutande gitarrer. Collin Furze var namnet.

Geni eller stolle? Det är frågan när vi zoomar in Collin Furze och hans egenhändigt uppfunna paddel med propellrar som drivs av en borrmaskin. Oavsett vad så växer både han han och hans idéer, mycket välförtjänt, så att det knakar på YouTube.

Fler stolliga hemmabyggare:
Liten båt men desto större motor
Kampen på Närsån – Sveriges ballaste båtrace!
Över Atlanten i världens minsta båt
Kanadensare med dubbla jetmotorer

Nu kan förstås Hamnen inte gå i god för att hans uppfinningar och galna upptåg är några större succéer i sig själva. Däremot utlovas ett stort underhållningsvärde. Risken att man fastnar på hans YouTube-kanal längre än beräknat är stor. Med detta sagt så formas också en misstanke – karln är helt enkelt ett geni förklädd till stolle. Åtminstone av antalet följare att döma. Se hela klippet med den eldrivna paddeln här.

Om Collin Furze

Colin Peter Furze (född 14 oktober 1979) [2] är en brittisk YouTube-personlighet, stuntman, uppfinnare och filmskapare från Stamford, Lincolnshire, England. Furze lämnade skolan för att bli rörmokare, ett yrke som han ägnade sig åt tills han gick med i Sky1-programmet Gadget Geeks.

Världens snabbaste barnvagn

Furze har använt sin VVS- och ingenjörserfarenhet för att bygga många okonventionella prylar. Bland annat en hoverbike, en ”dödsmur”, en jetdriven motorcykel och världens snabbaste, barnvagn och mycket mer. Idel stolligheter med andra ord.

Bunker under trädgården

Vissa projekt som han har genomfört har finansierats av tv- och videospelsföretag för marknadsföring, inklusive en BMW täckt med konstgräs som innehåller en badtunna och en grill. Han har också byggd en bunker under sin trädgård. För att nämna en del…

Firar med jämna mellanrum

Han firar varje milstolpe när det gäller nya YouTube-prenumeranter genom att iscensätta nya extravaganta fyrverkershower.

Se inslaget!