Micore XW 63 BR – med uppochnedvänd vindruta?

Micore har gjort till sin sak att satsa på framåtlutande vindrutor och på Micore XW 63 BR har man verkligen dragit detta till sin spets. Frågan är varför?

Att Micore går sin egen väg när det gäller utseende och design har vi redan konstaterat vid ett flertal tillfällen. Micore Xw63br är inget undantag då den bland annat sticker ut från mängden med sin framåtlutande vindruta. Vi får ett snack med Hamnens Gustav Morin som har testat båten.

Vad är grejen med rutan?

– Det är oklart. Spontat så tycker jag att det ser ut som om man har vänt den uppochned och jag antar att det finns någon poäng med det. Än så länge har jag bara noterat en nackdel med det, säger Gustav.

Och det är?

– Som namnet antyder så är Micore Xw63br en bowrider men rutan är inte direkt bekväm att luta sig mot när man sitter där fram och åker.

Håller detta på att arta sig till en sågning?

– Nej, åtminstone inte än så länge. Båtar har fått svajiga starter förr i våra tester och ända klarat sig helskinnade när den slutgiltiga domen har fallit.

Micore XW 63 BR är en udda fågel i segmetet bowriders och snart faller domen. Är den något att ha?

Flera tidiga intryck?

– Ja, precis som flera av sina syskon i modellprogrammet så känns Xw63br föredömligt bred, stabil och trygg. Sedan har den också många och väl tilltagna stuvfack.

Vilket skulle kunna innebära att den är lättdriven men också stampig?

– Ja, men det senare påstår man sig ha löst med ett ganska vasst förskepp. Jag ber att få återkomma till det i testen som publiceras inom kort.

Vad mer kan vi vänta oss av testen?

– Bland annat att både jag och Claes Olivecrona är med och tycker den här gången. Det kan bli intressant eftersom vi som ofta tycker olika. Därför uppmanar jag alla som ser testen att lämna en kommentar om vem av oss ni håller med mest – eller minst, avslutar Gustav Morin.

Se också:
Test: Micore XW 63 CC – sportig och praktisk styrpulpetbåt
Micore XW 63 CC – första intrycken från testen