Maltese Falcon - 88 meter ofattbar lyx

I jakten på spektakulära superjakter har vi kommit till Maltese Falcon som är en av världens största.

Vad sägs om att segla i 18-20 knop utan att det känns det minsta dramatiskt? Det är fullt möjligt när det gäller Maltese Falcon. Med sina 88 meter och 1 240 ton ska det mycket till innan seglatsen börjar kännas skumpig.

Att korsa Atlanten tar som regel tio dagar och segelhanteringen ska vara särdeles enkel. De 15 seglen är fördelade på tre roterande master som styrs med tryckknappar.

En av otaliga finesser är att jaktens fyra gästhytter kan förvandlas till två stora sviter. Som komplement finns ytterligare en gästhytt på det övre däcket. Den sistnämnda är en hytt som om möjligt är ännu mer påkostad och lyxig än de övriga och som i första hand är avsedd för ägaren.

Som alla lyxjakter värda namnet har även Maltese Falcon en mindre armada av vattenleksaker som bland annat inkluderar tre tenderbåtar, två vattenskotrar samt ett flertal surfingbrädor och kajaker. För att nämna en del. Från det övre däcket kan man också rigga en uppblåsbar vattenrutschbana som leder ner i havet.

Så vad kostar kalaset? Det är något oklart. Men vi vet att hon var utannonserad i Yachting World 2006 för 99 miljoner euro. I juli 2009 lär hon ha sålts för motsvarande drygt 76 miljoner euro.

Om man inte kan hosta upp den summan på precis på stående fot så kan man istället hyra Maltese Falcon. Pris från 400 000 euro i veckan plus omkostnader.

The Maltese Falcon

Längd ö a: 88,00 m
Längd v l: 78,20 m
Bredd: 12,6 m
Djupgående: 6,00 m
Vikt: 1 240 ton
Motor: 2 x Deutz TBD 620
Segelyta: 2 400 kvm
Besättning: 18
Passagerare: 12