Klassiska Gotland Runt blir VM i doublehanded

Räds icke – själva huvudtävlingen kommer fortfarande att vara sig lik. Däremot blir Gotland Runt också VM i doublehanded på en och samma gång. Se inslaget!

Doublehanded eller shorthanded – kärt barn har många namn. Oavsett vad man kallar det så gäller det att havskappsegla så snabbt som möjligt med en (grovt) underbemannad besättning under förhållanden där inte bara segelhantering, utan också uthållighet och hantering av sömnbrist, är avgörande för slutresultatet.

Över 80 anmälda

Något som inte mindre än 80 anmälda flytetyg kommer att göra i sommar, närmare bestämt under Gotland Runt den 30 juni då den klassiska havskappseglingen också kommer att utgöra VM i just doublehanded.

Rutinerade svenskar

Till start kommer en brokig skara båtar då man seglar enligt handikappregeln ORC. Speciellt spända är vi på hur det går för minst sagt välmeriterade Martin Angell och Anna Drougge som figurerat på Hamnen vid ett flertal tillfällen.

Lovande Floser

Likaså håller vi ett extra öga på Linnea Floser som verkligen visade framfötterna i Raymarine2star 2021 och som ställer upp i par med seglargurun Anders Lewander.

TV-skepparen Klabbe

För att inte tala om Klabbe Nylöf som var den senaste personen att skeppa kändisar över Atlanten i TV-serien med samma namn.

Se inslaget!

Se också Hamnens närgångna bevakning av Raymarine2star 2021:
Videopremiär från årets tuffa kappsegling!
Jämn segling på hög nivå gav totalseger
Raymarine2star – rafflande kamp på Östersjön!
Raymarine2star – rekordfart med liten båt till Visby!