Jaktar 30 – härdad hårding till hyttbåt med inslag av lyx

Se upp alla etablerade tillverkare av hyttbåtar i aluminium. Här kommer en frisk fläkt i form av Jaktar som verkligen kan röra om i grytan. Se inslaget!

Hård på utsidan och mjuk på insidan. Det är känslan vi får när vi synar, klämmer och känner på Jaktar som gjorde sin svenska debut i samband med båtmässan Allt för sjön.

Se också:
Marstrand Motorboat Show – här är de hetaste hyttbåtarna

Men det finns fler intryck att smälta. Många fler – för sällan har vi sett en så ljus och rymlig hytt på en båt i denna storleksklass. Till detta kommer något så ovanligt som stuvfack och åter stuvfack som gränsar till överflöd. Om det nu är möjligt.

Komfortabel övernattning

Så långt det praktiska. Sedan har Jaktar också dusch, toalett, en rejäl dubbelkoj i förpiken samt ett bra pentry med enlågig spis, kyl och diskho. Ja kort sagt allt som möjliggör komfortabla övernattningar och längre vistelser till sjöss. Eller längre uppdrag om man så vill då båten också har allt som skapar en riktig arbetsbåt.

Spikraka skrovsidor

Ett av många särdrag är de spikraka skrovsidorna som man bestämt hävdar ska bidra till såväl en god stabilitet som till ett lättdrivet skrov, oklart hur det hör ihop. Listan med egenheter kan sedan fyllas på med det förhållandevis smala skrovet som med sina 2,55 meter gör båten möjlig att traila på allmän väg. Förutsatt att man har en dragbil av det mer rejäla slaget.

Upp till 2 x 600 hk!

Som förare kontrollerar man dubbla utombordare från en till synes väl genomtänkt förarplats med svårslagen runtomkring-sikt. På mässexemplaret hade man nöjt sig med 2 x Suzuki 300 hk men hälsar att det går bra att hänga på ända upp till 2 x 600 hk.

Hög ambitionsnivå

Sist men inte minst bjuder Jaktar på en lång rad annorlunda lösningar och finesser med en ambitionsnivå som imponerar.

Se inslaget från båtmässan Allt för sjön och notera att båten är uppdaterad en hel del sedan klippbilderna i videon togs.