Marstrand Motorboat Show – här är de hetaste hyttbåtarna

Hyttbåtar är i ropet och kampen om köparna är stenhård. Här är några av de hetaste modellerna som kommer till Marstrand Motorboat Show. Häng med!

Det fanns en tid då hyttbåten bara var en praktisk arbetsbåt och renodlad laståsna för transporter av allt från folk till byggmaterial i skärgården. Nu är densamma högsta mode – om än oftast i lite vässade utföranden. En tydlig trend är att tillverkarna hela tiden försöker att bräcka varandra när det gäller såväl design som motorstyrka.

Hamnens lista på över de hetaste hyttbåtarna på Marstrand Motorboat Show lyder såsom följer:

XO DFNDR 9
En passning till landbackens Land Rover även om den brutala looken hanske är en aning mjukare. Kvar är dock viljan att kunna allt. Med XO DFNDR 9 (se test på Hamnen) ska man kunna cruisa med barnen, göra snabba och adrenalinstinna utryckningar oavsett väder, bo bekvämt och sitta skyddad och ute i det fria. Helst samtidigt.

Quarken 27 Cabin
En riktig racer med kraftfulla tvärgående steg, sylvasst förskepp och en fet “läpp” för enkla på- och avstigningar. Se testen av den öppna versionen.

Saxdor 320 GTC
En hyttbåt som utmärker sig med sina utfällbara skrovsidor, sin evighetslånga vattenlinje och sin luftiga layout. Ett mellanting mellan en walkaround- och en traditionell hyttbåt med en hytt som går ända ut till skrovsidorna. (Se testen!)

Dromeas 28 SUV
En hyttbåt med en minst sagt ambitiös uppsättning av steglister samt dubbla Mercury 200. Också en båt som sticker ut och som inte rättar in sig i ledet bland Targa, Nordstar, och Sargo och andra etablerade märken.

Listan kan göras lång men uppmaningen är att själv bilda sig en uppfattning om de tuffa hyttbåtarna på Marstrand Motorboat Show nu i helgen.

Se inslaget!