J-Class Svea – skrällseger för otroliga svenska klassikern

Tore Holm-ritade J-Class Svea, som nu åter är i svensk ägo, fick en drömstart i sin stora comeback med en seger på Mallorca. Se inslaget!

Nej, det hon varken vann eller deltog i America´s Cup, när det begav sig, även om det var den svenska konstruktören Tore Holms förhoppning och avsikt.

Se också:
J-Class Svea såld till svenskar – priset var 160 miljoner…

Denna skönhet, som av många anses vara världens vackraste segelbåt, mötte ett annat öde och resten är histioria. En historia vars tråd togs upp pågå nytt när J-class Svea åter kom att bli i svensk ägo efter många år på vift.

Hamnen har tidigare rapporterat om Svea varit till salu och att hon länge legat i Palma. Den gången var prislappen 160 miljoner kronor. Vad priset slutligen hamnade på är dock en väl dold hemlighet.

Om bara…

Däremot är resultatet på Mallorca högst officiellt där J-Class Svea sopade banan med resten av deltagarna. Må vara att deltagarna blott var fyra till antalet.

Likväl ger detta ett hum om den svenska stolthetens potential – och vad som kunde ha hänt i America´s Cup-sammanhang om om inte hade varit om.

Se inslaget!