Hemmabygge – världens snabbaste Stand Up Paddleboard

Släng paddeln, montera en gammal jetmotor och få världens snabbaste SUP. Det kan vara receptet om man vill bygga världens snabbaste SUP. Se videon!

Surfbräda-jetmotor
Mannen bakom Youtube-kanalen President Chay har byggt det som kan vara världens snabbaste Stand Up Paddleboard.

De som har provat vet. SUP:en har sina förtjänster men men också sina begränsningar när det gäller fart genom vattnet. Inte minst i motvind då motordrift är en frestande tanke.

Det var vad tänkte när han gjorde verklighet av iden. Först med en borrmaskin och en egenhändigt tillverkad propeller. En kombination som fick ekipaget att göra stadiga, eller snarare ostadiga faktiskt, tre knop genom vattnet.

Grästrimmer som drivlina? Varför inte!

Nej – bättre upp! Varför inte ta till något rivigare – typ en bensindriven grästrimmer som drivlina? Sagt och gjort. En operation som bättrade på farten med två, fortfarande ostadiga, knop.

Släng paddeln, montera en gammal jetmotor och få världens snabbaste SUP. Häpp!

Det är först när mannen bakom Youtube-kanalen President Chay bestämmer sig för att modifiera brädan och förse den med en gammal 60-hästars jetmotor från en lika gammal jetski (1992) som den skjuter fart ordentligt och blir till – om man får tro honom själv – världens snabbaste SUP.

Se videon!